Suske en Wiske in 3D: De Texasrakkers

De wereldberoemde striphelden Suske en Wiske gaan 3D! Het album De Texasrakkers wordt als eerste in een rij van 13 strips verfilmd. Met een scenario van Dirk Nielandt (Klein Suske en Wiske, Sesamstraat, Zalm voor Corleone, Het Klokhuis) ondergaat de wereld van Sus, Wis, Sidonia, Lambik en Jerom een 3D transformatie naar het animatiedoek.

De productie is in handen van Skyline Film & Television en als Benelux coöperatie wordt er gerekend op de diensten van Lux Animation, Bosbros en Cotoon. Men gaat voor een wereldwijde release met onder andere de Engelse titel Spike and Suzy in The Texas’ Devils.

De animatie in onderstaande trailer ziet er voorlopig vrij simplistisch uit…

Hoewel de personages in de strip reeds over weinig gezichtsuitdrukkingen beschikken, lijken ze in de bewegende beelden spijtig genoeg nog minder emotie te tonen. Maar misschien kan de houterigheid in de animatie wat aangepast worden door het zopas gedoneerde ruggensteuntje van het Vlaams Audiovisueel Fonds ter waarde van 237.500 euro. Ex-Humo hoofdredacteur Guy Mortier is gevraagd om het scenario van Nielandt in een tweede fase aan te passen. Dit kan misschien voor een goede insteek bij het volwassen publiek zorgen.

Skyline Film & Television wil vanaf nu elk jaar een Suske en Wiske animatiefilm maken. Staan ook klaar voor een verfilming: De Knokkersburcht, De Stemmenrover, De Kleppende Klipper en De Apekermis. Laatstgenoemde is de voorlopige keuze voor het tweede deel. De Texasrakkers zal 80 minuten duren en wordt eind 2008 in de bioscoopzalen verwacht. Meer informatie vind je op de officiële site en op suskeenwiskeophetwww

Lees ook:Nieuwe website, teaser en Nederlandse stemmen Sus & Wis
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse stemmen in Suske en Wiske & De Texas Rakkers
Lees ook:De Texasrakkers vallen het buitenland aan
Lees ook:Hoeba Hoeba: Marsupilami krijgt animatiefilm
Lees ook:Recensie Suske en Wiske & De Akelige Animatiefilm

12 reacties op “Suske en Wiske in 3D: De Texasrakkers

  1. esteban

    Als kind verzamelde ik al strips toen ik nog niet eens alle woordjes kon lezen. Vanzelfsprekend behoorde Suske & Wiske tot mijn favorieten. Ondanks alle ongunstige gebeurtenissen rond de reeks (de periode van Verhaegen, het nieuwe team dat zich iets te nadrukkelijk op de jeugd richt, de hele stijlverandering, …) blijf ik het allemaal volgen. Zo ook het nieuws rond de film.

    Zoedoende zag ik de trailer reeds enkele maanden geleden. En ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik het verschrikkelijk vind. Wat makkelijk een mooie ode aan onze helden kon worden, ziet er gewoon rampzalig uit. Ik snap het écht niet. Waarom zou je in hemelsnaam ‘Suske en Wiske’ naar het grote scherm brengen in 3D of (erger) live-action, wanneer het materiaal zich perfect leent voor 2D-animatie?! Eigenlijk is dat ook de énige manier waarop ‘Sus en Wis’ op het grote scherm zou mogen verschijnen! En dan denk ik als grote voorbeeld aan de tekenfilms van Asterix.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Floriaan

    o god.. hoe durven ze zoiets te maken.. ik snap niet waar ze het lef vandaan halen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. ali bambam

    Schandalig, het verpesten van de knappe 2d helden met een lelijke film.

      /   Beantwoorden  / 
  4. suijkerwerk

    Ik geef toe, het ziet er niet top uit…
    Toch lijken onze Zuiderburen meer lef te hebben op animatiegebied dan ons Nederlanders…

    Zo wacht ik al jaren op een 3d-vertaling van de bekende Marten Toonder-karakters Ollie B. Bommel en Tom Poes

      /   Beantwoorden  / 
  5. Brm

    een 3d vertaling van bommel..? asjeblieft zeg, wat is dat toch dat iedereen denkt dat het allemaal leuk wordt in 3d..? Je kunt er prachtige dingen mee maken, maar dan moet je naar mijn mening wel gewoon met 3d ontwerpen werken, en niet een 2d held vernaggelen.
    Mja, dit soort projecten zijn doorgaans door winstbejag gestuurde vehikels, in plaats van dat er een artistieke drang is. Terwijl dat toch voornamelijk de reden zou moeten zijn om zoiets te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. action reaction

    die hoofden hahahhaah ik zou die nog wel aanpassen niet direct vertalen uit de stips. 3d het kan mooi zijn maar als je het verkeerd gebruikt lijkt het alsof het alleen maar door een computer is uitgepoept zo ongevoelig.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Robert

    De achtergronden zijn aardig maar die komen waarschijnlijk rechtstreeks uit de stripalbums. Verder is het verschrikkelijk en het beloofd niet veel goeds als ze er hierna nog 12 gaan maken. Commercieel ok maar je kan ook te ver gaan.

    Gr.

    Robert

      /   Beantwoorden  / 
  8. MRuiter

    Met interesse las ik over de plannen Suske en Wiske op het grote doek te laten verschijnen. Ik heb de trailers bekeken, en ben me eerlijk gezegd rotgeschrokken. Wat ziet dit er simpel uit. Zoals ik al in eedere reacties las: het is niet gemakkelijk de liefde voor Suske en Wiske te behouden. Ik ben zelf geboren in 1978 en de eerste verhalen van Suske en Wiske zijn fantastisch (lees: Willy Vandersteen). Daarna is de strip eigenlijk verkracht door de opvolgende tekenaars, en de helden werden gedegradeerd tot stripfiguurtjes voor kinderen. Er zit geen dubbele laag meer in de strips (vroeger was het leuk voor kinderen EN voor volwassenen, kinderen kregen gewoon niet alles mee).

    De poppenserie was fantastisch, de tekenfilms waren triest.

    Ik ben bang dat deze (goedkoop uitziende) animatiefilms de nekslag voor S&W worden…heel erg jammer! Ze hadden er zo iets moois van kunnen maken!!!

    Ik vind het jammer om te zeggen, maar misschien had de strip gewoon moeten stoppen toen meneer Vandersteen overleed, ze hebben zijn nalatenschap vreselijk verknoeid bij studio Vandersteen!!!!!

    Blijf bij het publiek wat geniet van de verhalen, de liefhebbers van flitsende 3d-computerspellen en snelle actiefilms worden ook niet door dit soort films gelokt en gaan dan zeker niet opeens de albums kopen.

    Helaas blijft het dus niet bij een andere omslag van de stripalbums, dit beloofd niet veel goeds…het einde van een legendarische stripreeks???

      /   Beantwoorden  / 
  9. MRuiter

    Als er toch persé een animatiefilm van Suke en Wiske moet komen, was het waarschijnlijk verstandig geweest om hier een nieuw verhaal voor te schrijven, net als de verhalen van de poppenfilms (die werden later bewerkt tot stripverhaal…niet andersom!)

      /   Beantwoorden  / 
  10. Tim

    als we nou eens eerst met z’n alle de film gaan bekijken voordat we negatieve dingen gaan vertellen.

    jullie kunnen nog niet weten hoe deze wordt…

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jules Vismale

    Aan de ene kant komt de animatiefilm van Suske & Wiske over de Texasrakkers wel leuk over maar aan de andere kant is het ook erg geacteerd. De film lijkt totaal niet op de strip uit 1959 daar Sidonia niet naar Dump City was meegereisd en professor Barabas en het hondje Tobias kwamen er helemaal niet in voor. Zo bleek ook het enorme rotsblok dat Dump City bedreigde te ontbreken en eveneens de Teddy Boys (brutale tieners die geen toekomst hadden in de stad, werden misleid door Jim Parasijt en zich later tegen hem keerden) al kwam Miss Messes er wél in voor. Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Theofiel Boomerang probeerden het verhaal komisch te maken al is het me onbekend hoe de verkleinde Rangers nou in flessen konden worden gestopt. Wat evenmin werd verteld is hoe sheriff Cooper (die in werkelijkheid Jim Parasijt bleek en in de film in een soort robotlichaam zat) op het slechte pad ging al ga ik ervan uit dat hij door het ontdekken van het indiaanse toverpoeder machtslustig was geworden. Hij kwam in de film als “gehandicapte” en nauwelijks gemotiveerde wetsdienaar bijna meer lachwekkend en zielig over maar was eigenlijk ook veel kleiner en gedrongender dan in de strip. Soms werd Cooper ook Boonsteak genoemd en zijn boevenbende bestond meer uit domme schurken die nauwelijks écht gevaarlijk leken. Ik hoop niettemin dat de volgende films over Suske & Wiske iets realistischer zullen worden gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.