Nederlandse en Vlaamse stemmen in Suske en Wiske & De Texas Rakkers

Een overzicht van de Nederlandse en Vlaamse stemmen in De Texas Rakkers

Een lijstje met de namen van de voornaamste stemacteurs en -actrices die een rol spelen in Suske en Wiske & De Texas Rakkers.

Afbeelding uit De Texas RakkersOp vraag van enkele bezoekers (die blijkbaar niet zo handig zijn met Google) vind je hierbij een kort overzicht van de Nederlandse en Vlaamse stemmen die zijn te horen in de verschillende versies van de eerste computeranimatiefilm van Suske en Wiske.

In De Texas Rakkers gaan de bekende striphelden naar Texas om het dorpje Dark City te redden uit de handen van de cowboy Jim Parasijt. De gemene bandiet heeft echter een toverpoeder om mensen te verkleinen, dus het heldhaftige avontuur in Amerika is niet zonder gevaar…

Nederlandse filmposter Suske en Wiske & De Texas RakkersVlaamse cast (origineel)

Staf Coppens (Suske), Evelien Verhegge (Wiske), Lucas Van den Eynde (Lambik), Sien Eggers (Tante Sidonia), Filip Peeters (Jerom), Alex Wilequet (Professor Barabas), Bruno Vanden Broecke (Sheriff Cooper), Lien Van De Kelder (Miss Missy), Axel Daeseleire (Ranger Tom), Chris Van den Durpel (Theodore en Theofiel Boemerang), Stany Crets (Manuel), Peter Van den Begin (Rick), Peter Van Gucht (Bill Buster) en Guy Mortier (Jules).

Nederlandse cast

Marijn Klaver (Suske), Nanette Drazic (Wiske), Frank Lammers (Lambik), Raymonde de Kuyper (Tante Sidonia), Kees Boot (Jerom), Pierre Bokma (Professor Barabas),Jeroen van der Boom (Sheriff Cooper), Jennifer Hofman (Miss Missy), Xander de Buisonjé (Ranger Tom), Jeroen van Koningsbrugge (Theodore en Theofiel Boemerang), Javier Guzman (Manuel), Daniel Boissevain (Rick), Dennis van der Geest (Bill Buster).

De film werd naar het Nederlands ‘vertaald’ en aangepast door Coot van Doesburgh.

Een recensie over de animatiefilm vind je in dit afzonderlijke bericht. Suske en Wiske & De Texas Rakkers is vanaf 7 oktober 2009 in de winkel verkrijgbaar op dvd en bluray.

Lees ook:Nieuwe website, teaser en Nederlandse stemmen Sus & Wis
Lees ook:Suske en Wiske in 3D: De Texasrakkers
Lees ook:Recensie Suske en Wiske & De Akelige Animatiefilm
Lees ook:Little Luke & Lucy
Lees ook:De Texasrakkers vallen het buitenland aan

2 reacties op “Nederlandse en Vlaamse stemmen in Suske en Wiske & De Texas Rakkers

  1. sjon

    de idioten achter deze film hebben niet gedacht aan het vlaamse publiek! de stemmen zijn zo hollands (niet dat daar een probleem mee is)! waarom konden ze in de vlaamse versie niet gewoon de ‘helden’ vlaams laten klappen?!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jules Vismale

    De film over de Texasrakkers was weer anders dan de strip. Dat Jim Parasijt hierin meer een soort robot is, bestuurd door sheriff Cooper daar deze een misvormd lichaam heeft en veel kleiner is om zo sterker te doen overkomen, zou al meteen moeten opvallen. Ik had het verhaal misschien leuker gevonden als Miss Missy door de bende was ontvoerd en geboeid en gekneveld over de schouder van Bill Buster had gelegen! Een verhaal of strip herschrijven wordt tegenwoordig al te vaak gedaan en Nederlandse stemmen zijn daarin gewoon iets te geacteerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.