Guillermo del Toro jaagt op trollen bij DreamWorks

Guillermo del Toro maakt Trollhunters bij DreamWorks Animation

Regisseur Guillermo del Toro kan niet stilzitten. De drukke man heeft als regisseur, producent en schrijver al een handvol speelfilms op zijn agenda staan, maar hij kan het niet laten om ook de animatiewereld te verkennen. Bij DreamWorks heeft hij nu een nieuwe thuis gevonden waar hij Trollhunters kan maken.

Guillermo del ToroTrollhunters wordt de eerste animatiefilm die de regisseur bij DreamWorks Animation maakt. Het bovennatuurlijke verhaal is gebaseerd op een boek voor jongvolwassenen. In tegenstelling tot heel wat andere animatiefilms, zullen kinderen niet geïdealiseerd worden in deze prent.

“Ik wilde een eng verhaal voor kinderen uitwerken. Het is een modern sprookje dat gaat over hoe moeilijk het is om kind te zijn. De problemen van het opgroeien, gecombineerd met een parallelle wereld die geplaagd wordt door schepsels uit oude legenden. Dat thema past perfect bij mijn andere films.”

Toch strekt zijn invloed verder dan het maken van alleen die film. Als adviseur en executive producer is hij ook betrokken bij Kung Fu Panda 2, Puss in Boots en een nog bekend te maken project (misschien Boo U, want dat is ook met geesten?). Hij zou zelfs inspraak gehad hebben bij superheldenfilm Megamind die eind dit jaar verschijnt.

Guillermo del Toro: Pan's LabyrinthAan The Hollywood Reporter vertelt del Toro dat animatie zijn aandacht heeft gegrepen omdat hij gelooft dat het entertainmentlandschap de volgende tien jaar in een “transmediale wereld” zal veranderen. Zeg maar een wereld waar films, tv, boeken, video en online toepassingen met elkaar versmelten. Filmmakers zullen zich in de toekomst in elk aspect moeten bekwamen.

“Animatie is een medium geworden dat niet langer alleen kinderen aanspreekt en ik wil het helemaal doorgronden”, aldus de vooruitziende regisseur.

Gezien zijn drukke schema zal het nog enkele jaren duren voor de regisseur, die zijn bewondering voor Kung Fu Panda en How to Train Your Dragon uitsprak, zijn eerste animatiefilm uitbrengt. Bovendien is hij als producent ook verbonden aan de stop-motionfilm van Pinocchio, een iets duistere blik op de ondeugende marionet.

Na Pan’s Labyrinth – een prachtig sprookje voor volwassenen – geloof ik dat del Toro alleen maar een aanwinst kan zijn voor DreamWorks, maar wat vinden jullie van de mans nieuwe carrièrewending?

Lees ook:Del Toro: Trollhunters, Puss 2 en Panda 3
Lees ook:Guillermo del Toro regisseert Pinocchio
Lees ook:Guillermo del Toro feest met de doden
Lees ook:Del Toro en Book of Life
Lees ook:DreamWorks maakt bioscoopfilm van Alma

3 reacties op “Guillermo del Toro jaagt op trollen bij DreamWorks

  1. kenny

    eindelijk :D

    ik denk wel dat deze regisseur begrepen heeft dat de jeugd (jongvolwassenen) ook animatiefilm’s willen zien :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Schmaurens

    Helemaal goed! Zo even uit mijn hoofd Pan’s Labyrinth, Hellboy en El Orfanato waren meesterwerkjes en denk dat dit er ook weer één zal worden. Animatie is niet alleen voor kinderen, en dat is maar goed ook anders kunnen animatiestudenten (zoals ik) beter wat anders gaan zoeken :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Arjan Wilschut

    Grappig dat hij de ene trollenfilm verlaat om een andere te maken ;)

    Nog een leuke tip: GDT was samen met Mike Mignola ook uitvoerend producent op twee animated features van Hellboy. Kocht laatst de DVD met beide films voor 5 euro (?!?)
    Niet hele luxe, overgeproduceerde films maar ik vond ze -misschien juist daarom- supergoed: strakke designs, slim geschreven en geanimeerd, goeie stemacteurs. Vooral Sword of Storms zit erg goed in elkaar. Aanrader!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.