Eerste afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat

Bekijk de eerste afbeeldingen uit de tekenfilm The Rabbi's Cat

Het bekroonde werk van de Franse striptekenaar Joann Sfar leverde hem niet alleen heel wat prijzen en nominaties op allerlei festivals op, maar heeft er ook voor gezorgd dat De kat van de rabbijn, zijn vijfdelige stripreeks, wordt verfilmd. De eerste afbeeldingen uit de tekenfilm vind je in dit bericht.

De kat van de rabbijnZes jaar geleden kreeg hij al de kans om een animatiefilm te maken van The Rabbi’s Cat. Dat aanbod wees Sfar af omdat hij vond dat animatiefilms voor kinderen zijn. “Zelfs de tekenfilms van Miyazaki richten zich eigenlijk alleen maar op kinderen en het kind in volwassenen. Le Chat du Rabbin moest echter een film worden voor iederéén.”

Toen hij de kans kreeg om een liveactionfilm te maken en hij eindeijk ‘ja’ zei, begon hij na te denken over hoe hij zijn strippersonages tot leven wilde brengen. Hij bedacht alle mogelijke manieren om de tekeningen tot leven te wekken en zelfs zijn vrienden bij Studio 4°C en Pixar gaven hem een heleboel tips om zijn geliefde karakters tot leven te brengen.

Cover eerste album van De kat van de rabbijnMaar het was Persepolis (2007), de met een Oscar genomineerde animatiefilm van Marjane Satrapi (eveneens gebaseerd op een beeldverhaal), die zijn ogen écht opende. Hij twijfelde niet langer over het medium en besefte dat animatie hem de meeste vrijheid zou geven om zijn eigen creaties leven in te blazen. De keuze voor traditionele, handgetekende animatie mag dan ook geen verrassing zijn.

In La Station Animation van Clément Oubrerie en Antoine Delesvaux vond hij de perfecte animatie-studio die hem de vrijheid kon bieden die hij zocht. De tekenfilm is gebaseerd op de inhoud van albums 1, 2 en 5, maar wordt aangevuld met verse elementen zodat een nieuw verhaal ontstaat dat ook de fans van de strips nog steeds kan boeien.

Het verhaal draait om een Joods gezin: een rabbijn, zijn knappe dochter, en een kat die een papegaai opat en kan praten. Helaas, want het dier doet niets liever dan liegen… De strips zijn een unieke mengeling van religie en filosofie, overgoten met de nodige humor.

Le Chat du Rabbin wordt in Frankrijk verwacht op 3 november 2010. Of en wanneer de film ook bij ons verschijnt, is voorlopig nog niet bekend.

Eerste afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

(Via Pathé, UGC en CDR)

Lees ook:Poster en afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Knappe afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Posters en artwork voor The Rabbi’s Cat
Lees ook:Kuifje in nieuwe trailer voor The Rabbi’s Cat

0 reacties op “Eerste afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.