LAIKA kan Selicks animatiefilm niet redden

Sombere toekomst voor The Shadow King, de onafgewerkte stop-motionanimatiefilm van Henry Selick (Coraline). Wel zijn de eerste details over de film opgedoken.

Voor wie onze vorige berichten heeft gemist, herhalen we nog even dat Walt Disney in augustus de stekker trok uit de nieuwe animatiefilm van Henry Selick. Later werd duidelijk dat de annulatie van de film, die al een jaar in productie was, de studio bijna veertig miljoen euro kostte.

Selick kreeg van Disney wel de toelating om de film aan andere studio’s te verkopen die geïnteresseerd zijn. Even was er de hoop dat LAIKA de redder in nood zou spelen. De animatiestudio staat namelijk bekend om zijn stop-motioncreaties en Selick maakte er enkele jaren geleden de knappe animatiefilm Coraline (2009).

Helaas raakte nu bekend dat de film niet door de studio wordt opgepikt omdat er geen akkoord kon worden bereikt over het budget dat nodig was om de film verder af te werken. Hoewel Selick nog steeds de hoop koestert om de film ooit af te werken, is de kans dat die wordt uitgebracht op dit moment erg klein.

Het duistere verhaal van The Shadow King (voorheen Shademaker) draaide naar verluidt om twee broers en bevatte Selicks typische, surrealistische elementen. De sets waren spectaculair – er werd een volledige miniatuurversie van Central Park gemaakt – en voor de film werden 3D-printers gebruikt (net zoals voor ParaNorman, LAIKA’s recentste prent).

Erg jammer.

(Via Oregon, FirstShowing en ToH – Afbeelding uit Coraline)

Lees ook:Henry Selick richt nieuwe stop-motionstudio op
Lees ook:Selick verliest The Graveyard Book
Lees ook:Selick-film kost Disney vijftig miljoen
Lees ook:Disney zet nieuwe Selick-film stop
Lees ook:Nieuwe kans voor Selicks shaduwfilm

Eén reactie op “LAIKA kan Selicks animatiefilm niet redden

  1. 5tarvin

    mss moet het goedkoper kunnen ,dan wel

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.