Get a Horse! in Annecy

Horse

Wereldpremière van nieuw Disney-tekenfilmpje in Annecy.

DisneyHet festival in Annecy (10 – 15 juni 2013) is een van de grootste en beroemdste animatiefestivals in de wereld en heel wat (korte) animatiefilms hebben er dan ook hun wereldpremière.

Dat is ook het geval voor een onbekend Mickey Mouse-filmpje met de naam Get a Horse! De korte tekenfilm van de Walt Disney Animation Studios wordt op het Franse festival voor het eerst aan de buitenwereld voorgesteld.

De studio laat weten dat niemand minder dan Walt Disney (de legende zelf!) in de korte film te horen is als Mickey Mouse. Het nooit eerder vertoonde filmpje wordt als volgt omschreven:

De zwart-witte, handgetekende korte film volgt Mickey, zijn favoriete vriendin Minnie Mouse en hun vrienden Horace Horsecollar en Clarabelle Cow. Ze genieten van een muzikale rit in hun karretje, tot Peg-Leg Pete opduikt en hen van de weg probeert te rijden.

MickeyVerder hangt er een waas van geheimzinnigheid over de korte film. Is het een oude, onbekende cartoon die is opgeknapt? Of gaat het om een oude stemopname waarvoor een volledig nieuw tekenfilmpje werd gemaakt? Speciaal in de oude stijl als eerbetoon aan de klassiekers?

De korte film wordt op 11 juni 2013 op het festival gepresenteerd door filmmakers Lauren MacMullan, Dorothy McKim en Eric Goldberg. Die laatste is vooral bekend als de supervising animator van Rabbit (Winnie the Pooh), Louis (The Princess and the Frog), Phil (Hercules) en Genie (Aladdin). Zou zijn aanwezigheid betekenen dat hij ook aan Get a Horse! heeft meegewerkt? Hij was immers een van de weinige klassieke animators die onlangs níét werd afgedankt (zie vorig bericht).

Wanneer het tekenfilmpje ook voor het grote publiek is te zien, is nog niet bekend. Mogelijk wordt Get a Horse! gekoppeld aan de bioscooprelease van Disneys Frozen.

Teaserplaatje voor Get a Horse! (klik voor hoge resolutie)

Horse

(Via Huffingtonpost en Indiewire)

Lees ook:Poster Get a Horse
Lees ook:D23: Get a Horse
Lees ook:Nieuwe blik op Get a Horse
Lees ook:Clip uit Get a Horse
Lees ook:New York Weenie

3 reacties op “Get a Horse! in Annecy

  1. DragonMaster

    Leuk nieuws! Ben benieuwd hoe het er uit ziet in beweging.

      /   Beantwoorden  / 
  2. max

    Ik ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    nu maar hopen dat ie ook op de nederlandse disney channel en disney xd wordt uitgezonden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.