Ghibli-docu in de maak

Ghibli

Film volgt de animatiestudio’s bekendste regisseurs en producent.

Poster Kaze TachinuRegisseur Mami Sunada werkt aan een documentaire over Studio Ghibli, de wereldberoemde animatiestudio uit Japan. De film luistert naar de naam Yume to Kyoki no Okoku, wat in het Engels klinkt als The Kingdom of Dreams & Madness.

De documentaire draait om drie boegbeelden van de studio: producent Toshio Suzuki en regisseurs Hayao Miyazaki (Spirited Away, Princess Mononoke, My Neighbour Totoro) en Isao Takahata (My Neighbors the Yamadas, Pom Poko, Grave of the Fireflies).

De drie worden – al sinds 2012 – gevolgd terwijl ze aan de nieuwe tekenfilms Kaze Tachinu (The Wind Rises) en Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) werken.

Sunada maakte in 2011 Ending Note: Death of a Japanse Salesman (een bekroonde docu over de laatste maanden van haar vader) en werkte al een nieuw project dat ze naar verluidt aan de kant schoof toen ze de kans kreeg om de Ghibli-film te regisseren. De ‘madness’ in de titel verklaart ze als volgt: “Ik denk dat er altijd een beetje gekheid mee gemoeid is wanneer je een droom nastreeft, ongeacht het beroep. Er zijn momenten dat je tot het uiterste gaat, waardoor je door anderen wordt gevreesd.”

Momenteel wordt er nog steeds in de studio gefilmd waar de laatste hand wordt gelegd aan de Kaguya-prent van Takahata. De documentaire wordt in de herfst van 2013 in de Japanse zalen verwacht. Of er later ook een ondertitelde versie verschijnt voor de internationale fans van de studio is niet bekend.

(Via ANN)

Lees ook:Trailer Ghibli-docu
Lees ook:Voorsmaakje Ghibli-docu
Lees ook:Einde voor Ghibli?
Lees ook:Nieuwe blik op Kaguya-hime
Lees ook:Miyazaki met pensioen

Eén reactie op “Ghibli-docu in de maak

  1. Cor

    Japanse animatiefilms zijn het beste van het beste. Voor jong en oud. Sprookjes met mooie boodschappen en verhalen over indringende gebeurtenissen, zoals de atoombom op Hiroshima. Vergeleken met de Japanners komen de Amerikanen van o.a. Pixar wel heel gekunsteld over.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.