Nazi’s afslachten in Jackboots on Whitehall

Bekijk de eerste trailer voor Jackboots on Whitehall

Duizend bommen en granaten! De nazi’s zijn terug! Bekijk de eerste trailer voor Jackboots on Whitehall, een satirische film over de Tweede Wereldoorlog.

Churchill in Jackboots on WhitehallDe animatiefilm werd al kort vermeld in ons bioscoopoverzicht, maar vanaf vandaag kun je ook de eerste beelden bekijken uit Jackboots on Whitehall, een opmerkelijke stop-motionfilm van de broers Edward en Rory McHenry. De film werd gemaakt met poppetjes en vertelt een net iets andere versie van de geschiedenis.

Terwijl Churchills soldaten de kusten beschermen, graaft Hitlers leger stiekem een gigantische tunnel onder het kanaal om Engeland binnen te vallen.

Filmposter Jackboots on WhitehallIn een wanhoopspoging zendt de Britse premier vanuit zijn bunker een radiobericht uit. Een laatste vraag om hulp. De enige hoop van het land rust op de schouders van de achtergebleven dorpelingen. Zal het kleine nepleger standhouden tegen de Duitse soldaten of valt Engeland voorgoed in de handen van de nazi’s?

Aan het komische oorlogsverhaal lenen ook heel wat bekende namen hun stem. Zo hoor je onder andere Ewan McGregor (Chris), Timothy Spall (Churchill), Tom Wilkinson (Joseph Goebbels), Alan Cumming (Adolf Hitler), Rosamund Pike (Daisy) en Dominic West (Fiske).

Of en wanneer de film bij ons verschijnt is nog niet bekend. In Engeland wordt de film nog in 2010 verwacht.

Wat denken jullie van deze film? Een losse flodder of een rake voltreffer?

Eerste trailer Jackboots on Whitehall

(Via Twitch)

Lees ook:Komische soldaten in Jackboots on Whitehall
Lees ook:Koopjes – Flushed Away & Valiant
Lees ook:Giovanni’s Island
Lees ook:Vlaamse stemmen voor De Smurfen
Lees ook:Tailchaser’s Song krijgt een animatiefilm

3 reacties op “Nazi’s afslachten in Jackboots on Whitehall

  1. Pieter

    Het lijkt wel een leuk plot te hebben en personages, aan de andere kant lijkt de animatie toch wat houterig te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

      Mja, dat heb je wel vaker bij stop-motionfilms. Dat heeft ook wel zijn charme, niet? Aynway, op basis van de trailer gaat dit wel iets leuks worden, denk ik. :)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kasper

    Het idee is wel leuk, maar zoals Pieter zei inderdaad iets te houterig. Niet stop-motion houterig, maar houterig als in de poppen bewegen nauwelijks.
    Ook heb ik eerlijk gezegd weinig stop-motion gezien, veel live-action explosies etc, en poppen die (naar wat ik ervan kan zien) met de hand bewogen worden. Niet dat dit een nadeel is natuurlijk.

    Ik heb het idee dat ze een beetje de team america kant op wilden qua “lulligheid” van de bewegingen, maar dit is iets te miniem naar mijn smaak. Van mij mogen ze meer over de top gaan, poppen echt rondsmijten enzo.

    De karakters en de over the top explosies vind ik erg gaaf, maar ik twijfel een beetje of ik deze film echt ga waarderen wanneer ik hem zie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.