Voorsmaakje van Loving Vincent

Handgeschilderde animatiefilm over Vincent van Gogh in de maak.

Nederlandse schilders lijken erg hip tegenwoordig. In eigen land wordt gewerkt aan de animatiefilm Hieronymus Bosch The Movie (zie vorig bericht) en in Polen spannen ze het doek op voor het geschilderde levensverhaal van een ander Nederlands monument.

Bankside Films en Breakthru Films slaan daarvoor de handen ineen. Het Britse productiebedrijf en de Poolse animatiestudio gaan samenwerken aan Loving Vincent, een avondvullende film over de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. De regie is in handen van Dorota Kobiela (The Flying Machine), die ook het script schreef. Coregisseur is Hugh Welchman, producent van de Oscarwinnende korte film Peter & the Wolf.

Het verhaal van Van Gogh komt tot leven aan de hand van zijn schilderijen. Personages die hij heeft geschilderd, zullen in de film over hun maker vertellen. Niet alleen zijn leven wordt onder de loep genomen, maar ook zijn controversiële dood (zelfmoord of niet?).

De stijl van de film blijft trouw aan het werk van de meester. Maar liefst dertig schilders zullen zich ontfermen over de tekeningen. Vervolgens wordt met behulp van animatie de illusie van leven gewekt (onder de verflaag van de karakters zit een computermodel). De studio beschrijft Loving Vincent als een intense, levendige film waarbij de tekeningen met olieverf op een doek worden gemaakt en in hoge resolutie (8K) worden opgenomen. Als voorbeelden worden animators Witold Giersz en Alexander Petrov genoemd (al schilderde die laatste wel op glas, zie The Old Man and the Sea).

De productie van de animatiefilm zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Het resultaat wordt in 2015 verwacht, precies 125 jaar na het overlijden van Van Gogh.

Oude concept-trailer voor Loving Vincent

(Via Variety)

Lees ook:Dreamworks Animation in zee met Fox
Lees ook:Sonic naar de bios
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Disney pronkt met magische Rapunzel-tekeningen
Lees ook:Eerste teaserposter voor Nijntje de film

Eén reactie op “Voorsmaakje van Loving Vincent

  1. TAZ

    het filmpje ziet er in ieder geval goed uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.