Eerste blik op nieuwe Turtles-serie [update]

Vang een eerste glimp op van de nieuwe animatieserie met de Turtles.
[update: Naast het stukje artwork ook de eerste teaser toegevoegd.]

Nickelodeon is een teaserbui. Eerder deze week werd een nieuwe afbeelding vrijgegeven van het hoofdpersonage uit de tekenfilmserie The Last Airbender: The Legend Of Korra en nu is ook een eerste plaatje opgedoken voor een nieuwe serie rond de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Wat in de jaren tachtig begon als een stripreeks, veroverde later de hele wereld in de vorm van vele tekenfilmseries, animatie- en speelfilms. Sinds 2009 heeft Nickelodeon de rechten op de Turtles en wordt er achter de schermen aan een nieuwe serie gewerkt: (helaas?) geen tekenfilm, maar een computeranimatie.

Op de eerste afbeelding is te zien hoe het design van de gemuteerde schildpadden er allemaal iets hoekiger en ruwer uitziet dan de originele ontwerpen. Michelangelo (bovenaan links) heeft zo te zien ook zijn oude wapen (nunchaku) ingeruild voor een nieuw (kusarigama).

De nieuwe Turtles-afleveringen worden verwacht in 2012.

Update 11 maart 2011: Een eerste teaser is opgedoken met bewegende 3D-modellen van de heldhaftige karakters. Laten we  voorlopig diplomatisch reageren en zeggen dat het er heel wat anders uitziet dan het eerste stukje artwork (zie afbeelding rechts).

Update 11 maart 2011: Steeds meer details druppelen online. THR meldt dat Jason Biggs (van American Pie-faam) zijn stem leent aan Leonardo. De serie bestaat uit 26 afleveringen van 30 minuten, weet Sys-Con, en zou zich helemaal in het begin afspelen. De vier Turtles verlaten voor het eerst de riolen en merken dat New York naast heerlijke pizza’s ook heel wat gevaarlijke vijanden bevat. De serie plaatst de vriendschap van de vier centraal en laat zien hoe ze uitgroeien tot de superhelden die we kennen.

Eerste voorsmaakje van de Turtles-serie

Scan van de eerste Turtles-afbeelding (in minder goede kwaliteit)

(Via Wall Street Journal, Entertainment Weekly en SlashFilm)

Lees ook:Bekende stemmen voor nieuwe Turtles-serie
Lees ook:Muzikale intro en nieuwe Turtles-clips
Lees ook:De nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles
Lees ook:Eerste voorsmaakje van nieuwe Turtles-serie
Lees ook:Nieuwe karakters Teenage Mutant Ninja Turtles

4 reacties op “Eerste blik op nieuwe Turtles-serie [update]

 1. Laura32

  cartoony faces! duidelijk minder serieus dan TMNT. Ik wist trouwens niet eens dat er een nieuwe serie kwam tot ik vandeweek voor het eerst dit plaatje zag.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Laura32

  @ update 11 maart
  -
  Gatsie, het is 3D. Waarom is alles 3D >:(

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  ik hoop dat shredder, krang, bebop, rocksteady en the foot clan maar weer de slechterikken zijn dat splinter en april er weer in zitten en hun wereldberoemde kreet cowabunga maar weer af en toe horen is in de nieuwe afleveringen net zoals in de tekenfilmserie uit de jaren 80.
  nickelodeon belooft voor volgend jaar weer heel wat nieuwe leuke tekenfilmseries uit te gaan zenden dus en natuurlijk zijn die afleveringen in het nederlandstalig zoals gebruikelijk in dit land.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jeroen

  Bewegende beelden zien er wel ok uit (alhoewel heel videogame-y in kwaliteit)
  Kdenk niet dat dit echt kan misgaan, er was ook niets mis met de vorige TMNT serie.
  .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.