Early Bird

Early Bird

Nieuwe animatieserie die gebaseerd is op de korte film Fear of Flying.

Fear of FlyingIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Volgens John Rhys van Jam Media broedde de Ierse animatiestudio al een tijdje op het idee voor de animatieserie Early Bird, maar toen ze Fear of Flying zagen op een festival, vielen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar. De stijl van de bejubelde korte film van Conor Finnegan leende zich perfect voor een tv-serie voor jonge kinderen.

De verhalen draaien om de belevenissen van de enthousiaste Pi (een vogeltje dat niet vliegt) en haar vriendjes Cassius (een iets te zelfzekere slak) en Woola Maroo (een bange, verlegen egel). Ook haar familieleden Mama Bird (een slimme architect), Papa Bird (een vriendelijke dokter), babybroertje Spike (een onvoorspelbaar jochie) en Grandpa (een hippe kunstliefhebber) zijn vaak aanwezig. Ze wonen in een dierendorp dat sterk lijkt op de menselijke wereld met auto’s, boten en vliegtuigen.

Aan de hand van een mooie verzameling artwork werd het verhaal van de eerste aflevering uit de doeken gedaan. Pi en haar vriendjes gaan op zoek naar Tony, een macho-eekhoorn die zijn eigen sportschool heeft. Met hem als gids willen de vriendjes de hoogste boom beklimmen. De tocht naar de top verloopt niet zonder problemen (Woola heeft hoogtevrees en Cassius verliest zijn huisje), maar Pi geeft niet op en uiteindelijk zien de vriendjes de mooiste zonsondergang ooit.

Wie Fear of Flying (afbeelding rechtsboven) heeft gezien, zal merken dat de onderstaande teaser voor Early Bird eigenlijk bestaat uit aangepaste beelden uit de korte film. Het hoofdpersonage is nu een meisje en er werden kleurwijzigingen doorgevoerd om het wat aantrekkelijker te maken voor de doelgroep (vier tot zes jaar). De makers verzekerden mij echter dat de video representatief is omdat de serie op dezelfde manier wordt gemaakt: een combinatie van handgetekende animatie en opnames met echte poppen (maar géén stop motion, zie making-of).

De serie is momenteel in ontwikkeling. Om 52 afleveringen van 11 minuten te maken, is Jam Media op zoek naar een budget van 5,7 miljoen euro. De Vlaamse zender VRT (Ketnet) liet alvast weten interesse te hebben vanwege het warme, handgemaakte karakter van de serie. Er waren vast nog meer geïnteresseerden, want Early Bird eindigde op nummer vijf van de meest bezochte projecten op Cartoon Forum. Onderaan in dit bericht vind je de teaser en wat artwork van de hoofdpersonages.

Prille teaser Early Bird

Artwork voor Early Bird

Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 1: Alex Timmons
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 2: Gene Marshall
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 3: Cindy Landon
Lees ook:Fear of Flying
Lees ook:Nieuwe teaser Calimero

Eén reactie op “Early Bird

  1. TAZ

    het is een leuke tekenfilmserie voor zappelin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.