Gatchaman: de animatiefilm die je nooit zal zien?

Bekijk de trailer voor Gatchaman

Omdat de toekomst van Gatchaman aan een zijden draadje hangt, vind je in dit bericht een trailer een voorsmaakje van hoe de animatiefilm er had uitgezien.

Teaserposters voor GatchamanIn februari schreven we al hoe de Chinese animatiestudio Imagi zijn deuren sloot en hoe een maand later de hele inboedel van de studio werd geveild. Van de computerhardware tot het artwork aan de muur en van het koffiezetapparaat tot de zitjes van de afgedankte animators. Ondanks de rooskleurige toekomst na TMNT, zorgde de financiële tegenvaller die Astro Boy heette ervoor dat de studio een streep onder de geplande films moest zetten.

Een van de helden uit GatchamanToch liet Imagi weten dat het nog steeds nieuwe animatiefilms zal blijven ontwikkelen, maar dat het de animatie aan andere studio’s zal uitbesteden. Een van de volgende projecten is (of was) Gatchaman, een film over een team van vijf helden die het opnemen tegen een buitenaardse schurk met gemene plannen. De basis voor deze animatiefilm is de Japanse animeserie uit 1972. Die heet Kagaku Ninja Tai Gatchaman, maar is ook bekend onder de Engelse titel Battle of the Planets.

Sinds 2006 wordt er al aan Gatchaman gewerkt, maar de film werd uitgesteld tot 2011 nadat hij moest wijken voor TMNT en Astro Boy. Na het tegenvallende resultaat van die laatste, is het voorlopig erg onduidelijk of Gatchaman nog zal verschijnen. Op een bepaald moment was er sprake van een 3D-release. De onderstaande trailer is naar verluidt niet meer zo recent, maar omdat dit misschien het laatste is dat we van deze film zullen zien, krijgt hij hier toch een plaatsje. Meer artwork van Gatchaman vind je op de blog van Felix Ip, een van de voormalige art directors die voor de studio werkte. Klik hier en hier om de schetsen te bekijken.

Trailer voor Gachaman

(Via Twitch, Catsuka en Felix Ip)

Lees ook:Flitsend nieuwe teaser voor Gatchaman
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Astro Boy brengt animatiestudio Imagi in moeilijkheden
Lees ook:Teaser trailer en nieuwe afbeeldingen van Gatchaman
Lees ook:Nieuwe scènes en filmposter Astro Boy

9 reacties op “Gatchaman: de animatiefilm die je nooit zal zien?

  1. DragonMaster

    Zag er anders best wel cool uit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    lijk me leuk aleen vind ik dat imagi meer actie dan comedy of drama
    in het veraal heb

      /   Beantwoorden  / 
  3. Calypso

    Jammer – Ofschoon ik een anime-fan ben, brengt “Strijd der Planeten” toch wat herinneringen naar boven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Calypso

      En daar viel een belangrijke letter weg – ik bedoelde “geen anime fan ben”.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Stnicklaas

    Ah ja,…
    Strijd der Planeten. Met Mark, Jason, Prinses, Taini, Kiap, Susie, Compie en natuurlijk niet te vergeten Rover. Dat waren nog eens tijden. Lekker op woensdag middag na school voor de buis hangen. En de volgende dag op school de gehele aflevering naspelen met je vriendjes.

    Ik moet wel zeggen dat je van sommige Orginele moet af blijven met CGI en dit is een goed voorbeeld daarvan.

      /   Beantwoorden  / 
      1. johannes

        er zijn meer mensen die rond de 40 zijn hoor :-) en aangezien er op de keuze ned 1 en ned 2 niet veel te zien was, dan was de voorbereiding op de kinderbios toch wel een week lang voorpret ! enige nadeel was altijd als je om half 6 moest eten, want strijd der planeten was het laatste item in de bios… huilen als je toch moest eten natuurlijk en je mistte het laatste stukje, wat een drama was onze jeugd toch weer. volgens mij heb ik nog ergens op zolder de plakplaatjes die destijds in de avro-bode stonden, met een plakboek erbij, dat ik ooit ging inplakken……….. ach, inmiddels getrouwd met mijn prinses en een klein kiabje, en nu heb ik internet, kan je alle 100 afleveringen gewoon online zien, en naspelen in de tuin natuurlijk, alleen nu als ”leidinggevende” haha.

          /   Beantwoorden  / 
  5. peter

    astroy boy 2 komt ook al

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.