Eerste details over Rio 2

Nieuwe stemacteurs en de plot van het vervolg op de kleurrijke vogelfilm.

20th Century Fox en dochterstudio Blue Sky, het animatiehuis achter de Ice Age-films, Robots, Horton Hears a Who! en het nog te verschijnen avontuur Epic, hebben het vervolg op Rio officieel aangekondigd.

Het verhaal laat zien hoe Blu, Jewel en hun drie kinderen een perfect huiselijk leventje leiden in de magische stad. Wanneer Jewel vindt dat de kinderen als echte vogels moeten leren leven, staat ze erop dat de familie naar de Amazone reist. Terwijl Blu zich aan zijn nieuwe buren probeert aan te passen, vreest hij dat hij zijn vrouw en kinderen verliest aan de lokroep van het wilde regenwoud.

De sequel wordt net zoals zijn voorganger uit 2011 geregisseerd door Carlos Saldanha. Stemacteurs uit het eerste deel die terugkeren zijn Jesse Eisenberg (Blu), Anne Hathaway (Jewel), Jemaine Clement (Nigel), Will.i.am (Pedro), Tracy Morgan (Luiz), George Lopez (Rafael), Leslie Mann (Linda), Rodrigo Santoro (Tulio), Bebel Gilberto (Eva), Jake T. Austin (Fernando) en Jamie Foxx (Nico).

Nieuwe rollen zijn er voor Andy Garcia, Bruno Mars, Kristin Chenoweth, Rita Moreno, Amandla Stenberg, Rachel Crow, Pierce Gagnon en Natalie Morales.

De Braziliaanse muzikant Sergio Mendes en filmcomponist John Powell ontfermen zich opnieuw over het muzikale gedeelte van het vervolg op de swingende animatiefilm. Voor Rio 2 krijgen ze hulp van zangeres Janelle Monáe en haar band Wondaland Arts Society. Zij zal ook een (kleine) rol in de film vertolken.

Rio 2 wordt in de Belgische zalen verwacht op 2 april 2014, in de Nederlandse op 9 april.

Lees ook:Teaser voor Rio 2
Lees ook:Trailer 2 voor Rio 2
Lees ook:Trailer Rio 2
Lees ook:Verse plaatjes Rio 2
Lees ook:Nieuwe teaser Rio 2

4 reacties op “Eerste details over Rio 2

 1. poppie

  ik vind de eerste film heel er mooi maar een vervolg is overbodig zeker nu nigel weer trugkeert

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ik hoop dat er weet net zoveel humor in gaat zitten als in het eerste deel en ben benieuwd welke gemene schurk er in deel 2 gaat opduiken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. max

  Ik hoop dat het net zo’n goed vervolg word! De nieuwe stemmen zijn al veelbelovend

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  heb er geen zin in,

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.