Vanaf vandaag in de bioscoop: How to Train Your Dragon

Vanaf vandaag is How to Train Your Dragon in de bioscopen te bekijken.

Als je het voorbije jaar in een bevroren toestand hebt doorgebracht omdat je aan een geheim en revolutionair project meewerkt dat de toekomst helemaal zal veranderen, of als je gewoon een geheugen hebt als een garnaal, dan laten we bij dezen even weten dat How to Train Your Dragon / Hoe Tem Je Een Draak vanaf vandaag, 31 maart 2010, in de Belgische en Nederlandse bioscopen draait.

De film is het nieuwe animatieproject van DreamWorks Animation dat ook in 3D in de zalen verschijnt. De film kreeg in Amerika al aardig wat positieve reacties en overtreft volgens sommigen zelfs Kung Fu Panda.

Het komische drakenavontuur speelt zich af op het eiland Berk, waar jonge Vikingen al generaties lang volgens de traditie worden opgeleid tot sterke krijgers. Zo kunnen ze de gevaarlijke draken op afstand houden die op het eiland rondzwerven. Maar wanneer Hiccup, de zoon van de leider, bevriend raakt met de bijzondere draak Toothless, ontdekt hij dat niet alle draken gemene monsters zijn. Dat zet natuurlijk het hele dorp op zijn kop…

Via de onderstaande links kun je alvast een heleboel beeldmateriaal bekijken.

Volledige clip uit de film en nieuwe afbeeldingen

Heel wat knappe concept art uit How to Train Your Dragon

Zes belangrijke lessen voor de beginnende drakentemmer

Hoe train je een draak voor de Olympische Winterspelen?

Nederlandse stemmen en trailer voor How to Train Your Dragon

Maak kennis met de draken uit How to Train Your Dragon

Eerste trailer voor How to Train Your Dragon

Lees ook:Win leuke prijzen van How to Train Your Dragon
Lees ook:Nieuwe clip en afbeeldingen uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Meer draken uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Vliegende Vikingen op filmposter How to Train Your Dragon
Lees ook:Teaser voor tweede Dragon-film

7 reacties op “Vanaf vandaag in de bioscoop: How to Train Your Dragon

 1. Jeroen

  Ik wou normaal vandaag gaan kijken maar buiten een paar motten zit er niet veel in mijn portemonee. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Junaid

  Zo ik heb hem net gezien, hij viel me alles mee. Sterker nog, ik vond hem best goed. Beste Dreamworks film :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Vincent

  Ik kom er net vandaan. Waar ik zelden te spreken ben over films van Dreamworks Animation zal ik moeten bekennen dat ik heel erg heb genoten van deze film. veel charachters vond ik wat zwak en minder uitgediept dan andere, en sommige characters zijn heel lelijk gedesignd. Maar de draak is geweldig geanimeerd en het design is waanzinnig. Het einde vind ik heel erg goed, verrassend gedurfd. En een film met heel veel hart. Echt goed. Maar nu was het eigenlijk ook niet echt een Dreamworks film want hij is geregisseerd door Dean DeBlois & Chris Sanders, Ja! daar ga ik weer ;-P

  Een studio die een film als deze uitbrengt verdient punten! :)

  My2cents.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rex

   hhmmzz be nu ook wel errug nieuwsguerig… ik ga m ook zeker zien, waarschijnlijk vrijdag.

   ik ben nooit echt positief geweest over wat ik zag van deze film maar de recensies maken me wel erg benieuwd. Ik hoop dat ik t idd mis had en ook verrast word (zoals eerder met Kung Fu Panda gedaan werd bij mij)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Iris

  Ik ga er vandaag heen, ben benieuwd! Ben eerlijk gezegd ook nooit echt te spreken over Dreamworks-films en was ook niet geinteresseerd in deze film, maar ik hoor er zulke positieve reacties over dat ik de verleiding gewoon niet kan weerstaan :) Bovendien ben ik een grote fan van Sanders, dus ik ben benieuwd naar wat hij van deze film heeft kunnen maken!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Henk

  Als Sanders fan zal je zeker niet teleurgesteld zijn, verre van.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rex

  Oke, heb m gezien.. ik was ergg sceptisch over alles wat ik voorheen hiervan zag.. maar moet zeggen dat teen hele gave film is.

  De character design vind ik nog steeds niet echt mooi of appealing… (behalve die toothless, zwarte draak – wel errug stitch maar heel cute) maar het verhaal is heel gaaf.. en dit is een film waar het 3d erg goed tot zn recht komt. geen overdreven 3d diepte effecten van dingen die opzettelijk op je af komen maar hele gave ‘rollercoaster-ride’achtige ervaring.

  Vind Kung Fu Panda nog steeds de beste Dreamworks, maar dit is wel een goeie 2e spot ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.