‘Traditionele’ motion capture in Neanderthals

Na het ietwat ondergewaardeerde Surf’s Up probeert Sony Pictures Animation het in 2009 opnieuw met de computergeanimeerde / 'motion capture' film Neanderthals. Hoewel de informatie nog schaars is, klinkt het project alvast erg interessant.

Jon Favreau (Zathura, Elf en binnenkort Iron Man) is schrijver én regisseur van Neanderthals. Hij wil nog niets kwijt over de inhoud maar in een recent interview met MTV licht hij wel een tipje van de sluier op over de animatietechniek. In eerste instantie wordt gebruik gemaakt van de ‘motion capture’-techniek: acteurs krijgen sensors opgeplakt zodat hun bewegingen rechtstreeks op de computer worden geregistreerd. Volgens Favreau geeft dit proces de acteurs de kans om samen in een ruimte te acteren, en dat zorgt voor meer spontaniteit.

De regisseur benadrukt echter dat Neanderthals in grote mate zal verschillen van Zemeckis’ Beowulf of The Polar Express: er wordt geen poging gedaan tot ‘levensechtheid’; in tegendeel zelfs, de mo-cap techniek dient slechts als basis. De komende jaren wordt gewerkt aan de animatie: het doel is deze eerder traditioneel en komisch te maken.

Over de casting zei hij nog het volgende: “We hebben nog geen acteurs gecast, maar ik werk het liefst met mensen die een achtergrond in improvisatie hebben. Ik wil niet het paradigma volgen van de traditionele animatiefilm.” 

Lees ook:
- Filmrecensie Surf’s Up: Awesome Dude
- The Chubbchubbs Save X-mas 
- Open Season 2 rechtstreeks naar dvd 

Lees ook:De grappige toekomst van motion capture
Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney
Lees ook:Oorlog met motion capture in Thunder Run
Lees ook:Nepperige Angelina Jolie in Beowulf-trailer
Lees ook:Detectivegame L.A. Noire steunt op motion capture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.