Anima Festival brengt 10 dagen animatieplezier naar Brussel

Vrijdagavond pakt het animatiefestival Anima al meteen flink uit met de première van The Borrowers. En dat is dan nog maar het begin van 10 (!) dagen lang animatieplezier…

Vele grote animatienamen zullen het 30-jarig bestaan van Anima van 4 t/m 13 maart meevieren. Zo vertonen Michel Ocelot (Kirikou, Pricesses & Dragons), Bill Plympton (Hot Dog, Idiots & Angels) en Peter Lord (Aardman), speciaal vanwege het jubileum, de allereerste fragmenten uit projecten waar ze op dit moment mee bezig zijn. Welke andere prestigieuze gasten van over de hele wereld aanwezig zullen zijn tijdens de vele speciale evenementen wordt nog even als een verrassing gehouden…

Elk jaar draagt Anima een aantal programma‘s op aan een bepaald land, dit jaar aan Duitsland. Er draaien drie klassieke Duitse langspelers en een programma met korte avant-gardefilms uit de jaren 30. Duitse animatoren Gil Alkabetz en Andreas Hykade staan in de kijker en kunstenaar Max Hattler geeft een masterclass in het kader van Futuranima, het deel van het festival voor professionals, en een performance. Naast Duitsland worden er ook een aantal programma’s opgedragen aan Chili, Ierland en Roemenië.

En als je dacht dat dat alles was: er is nog veel meer! Er zijn tentoonstellingen van Beast Animation en Zorobabel, masterclasses voor professionals, de Animeernacht, Cosplay en wordt er voor de allereerste keer een Pecha Kucha gehouden. Dat laatste is een Japans concept waarbij concepten worden gepresenteerd in een maximaal aantal afbeeldingen en hoeveelheid tijd. Ben je geïnspireerd geraakt door al die animaties, dan kun je zelf aan de slag tijdens de animatieworkshops die gegeven worden door Zorobabel. In de ochtend en namiddag draaien langspeelfilms die voor een laag tarief te bekijken zijn. Nieuwe maar ook oudere films staan op het programma, waaronder The Road to Eldorado en Het Lelijke Eendje.

Kijk voor een overzicht van het gehele programma en meer informatie op de website van Anima. Tickets kopen kan online (via het programma) of in de kantoren van Flagey, Bozar of de FNAC-vestigingen.

Tot op het festival!

Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Anima festival in zicht
Lees ook:Hoogtepunten Anima 2009 bekend
Lees ook:Animatie op het Shoot Me Film Festival
Lees ook:Animatie op het Imagine Film Festival

2 reacties op “Anima Festival brengt 10 dagen animatieplezier naar Brussel

  1. Seppe

    The Ballad of Nessie, Disney’s nieuwste kortfilmpje, gaat zaterdag in wereldpremière op het festival (zaterdag 5 maart, voorstelling Anima 3.0)! Dikke primeur.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    Geweldig nieuws, eindelijk de kans om Borrower Arrietty te gaan zien in België, daar kijk ik al maanden naar uit :) . Chico & Rita lijkt ook erg goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.