Animatievertoningen op Lowlands

Op Lowlands kun je dit weekend niet alleen terecht voor muziek, maar ook voor een behoorlijke portie animatie!

Ten eerste zal Rosto’s veelbesproken nieuwste film The Monster of Nix zijn Nederlandse première beleven op het festival. Dit duistere sprookje in de vorm van een geanimeerde musical (van maar liefst 30 minuten lang) vertelt het verhaal van Willy, een gekwelde jongen die het op moet nemen tegen het allesverslindende Monster in het dorpje Nix.

Het Nederlands Instituut voor Animatiefilm heeft een programma met films van eigen bodem samengesteld dat een mooi beeld geeft van de verschillende technieken en stijlen binnen de Nederlandse animatie. Het programma wordt vertoond op de schermen van Lowlands TV, verspreid over het festival terrein.

KLIK! vertoont in de Zorklands-tent een space programma met astronauten, robots, aliens en andere freaks.

Dan is er nog de Avond van de Geanimeerde Wansmaak, een programma dat eerder op het Holland Animation Film Festival draaide. Het programma bestaat uit drie uur beeldmateriaal aan dubieuze fragmenten en trailers van mislukte animatiefilms. Erotiek, racisme, porntoons, rip-offs, knullige animatie en halfbakken striphelden, alles wat er maar aan geanimeerde wansmaak te vinden is.

Overigens treedt muzikant Job Roggeveen van het animatietrio Job, Joris en Marieke op met de nummers waarvoor het trio een vrolijke animatieclip maakten, Happy Camper.

Kijk voor het hele programma op de website van Lowlands.

Lees ook:Geanimeerde Wansmaak gaat op tournee
Lees ook:Geanimeerde Wansmaak komt naar Eindhoven
Lees ook:Nacht van de Geanimeerde Wansmaak komt naar Amsterdam
Lees ook:Geanimeerde Wansmaak komt naar Utrecht
Lees ook:Beleef een nacht vol wansmakelijke animaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.