Nominaties voor animatiecompetities N(O)FF bekend

Het Nederlands Film Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan animatie met zelfs twee aparte competities.

De Publieksprijs Nederlandse animatie, in het leven geroepen vanwege het ontbreken van een Holland Animation Film Festival dit jaar, bestaat uit 32 animatiefilms van eigen bodem die dingen naar de gunst van het publiek.

Na de eerste reeks vertoningen op zondag werd de tussenscore bekend gemaakt: studentenfilm Blik (die eerder al voor de Dioraphte Stimuleringsprijs werd genomineerd) en Fata Morgana gaan nek aan nek met respectievelijk 4,31 en 4,25. Deze worden op de hielen gevolgd door Een Bizarre Samenloop van Omstandigheden, de voor de Oscars ingezonden The Monster of Nix en The Super Rope Solution.

Woensdag 28 september om 22:30 zal de winnaar bekend worden gemaakt in het Festivalpaviljoen NFF Studio op de Neude. De prijs? Een volledig verzorgde week bij de volgende editie van het Holland Animation Festival.

Dan is er nog de online competitie van het NFF, het Nederlands Online Film Festival. Om de UPC Animatie Prijs wordt gestreden door de internethit Mac ‘n’ Cheese, Rooted en Needles & Thread, grappig genoeg allemaal studentenfilms. Stemmen kan nog de hele dag via de website van het NOFF. De winnaars van de competitie worden bekendgemaakt tijdens ‘De Favoriete Online Avond van Alexander Klöpping’ op woensdag 28 september om 19:30.

Wil je op het laatste nippertje nog wat animatie zien op het NFF, bekijk dan nog even het overzicht wat we eerder maakten.

Lees ook:Nederlands Film Festival is dit jaar extra geanimeerd
Lees ook:Aanmelden Holland Animation Film Festival ‘08
Lees ook:HAFF: Webcompetitie van start en festivalselecties gemaakt
Lees ook:Trio strijdt om UPC Animatie Prijs
Lees ook:Win Win Win: Tickets voor het KLIK! Animatie Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.