David O’Reilly en Julia Pott op groot scherm in Amsterdam


Nu donderdag en vrijdag is er een kortfilmprogramma met werk van animatiemakers David O’Reilly en Julia Pott te zien in Filmhuis Cavia te Amsterdam.

Animatoren David O’Reilly als Julia Pott scheppen in hun films een wereld waarin andere regels lijken te gelden, beide in een heel andere en eigen stijl. David O’Reilly is bekend om zijn bijzondere gebruik van 3D-animatie, welke hij terugbrengt tot de rauwe basis van pixels en haperingen.

De films van Julia Pott zijn, in tegenstelling tot O’Reilly’s werk vol chaos en geweld, rustig en lieflijk. Korte verhaaltjes in een simpele, directe stijl, met meestal dieren met menselijke levens en gevoelens in de hoofdrol. Van beide filmmakers wordt zowel oud als nieuw werk vertoond.

Het programma draait op donderdag 24 en vrijdag 25 november om 20.30u. Een kaartje kost slechts €4 en voor Cineville-leden helemaal niets. Kijk op de website van Filmhuis Cavia voor meer informatie.

Lees ook:Animator/illustrator Julia Pott komt naar Amsterdam
Lees ook:Le Roi et L’Oiseau tweemalig te zien in Amsterdam
Lees ook:Mediafestival Playgrounds bevat tevens een dosis animatie
Lees ook:Workshop DCP mastering in Amsterdam
Lees ook:Go Short focust dit jaar op stop motion

Eén reactie op “David O’Reilly en Julia Pott op groot scherm in Amsterdam

  1. TAZ

    het tweede figuurtje van rechts op de bovenste afbeelding in dit bericht lijkt wel een soort mickey mouse in een pikachu pakje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.