De Rotterdamse Avond voor de Animatiefilm

Zin in een geanimeerd avondje uit in Rotterdam? Dan is deze animatieverslindende RAAF een goede (en bovendien gratis!) tip…

Over twee weken vindt in Rotterdam een interessant evenement plaats. RAAF – een afkorting voor de Rotterdamse Avond voor de AnimatieFilm – is een eendagsfestival dat volledig in het teken van animatie staat. Het leuke initiatief wordt voor en door animatieliefhebbers georganiseerd.

Het programma houden ze geheim, maar wij weten al dat er enkele knappe, (Oscar)winnende animaties zullen draaien. De selectie bevat een uiteenlopende verzameling van korte animatiefilms (maximaal vijftien minuten). Zowel internationaal als nationaal (en Rotterdams!) werk komt die avond aan bod. Een aantal filmmakers zullen ook zelf aanwezig zijn.

En het leukste? RAAF is helemaal gratis. De plaatsen zijn beperkt, dus als je zeker wil zijn van een zitje moet je je wel even aanmelden via de website. Voor en na de vertoning van de animatiefilms zijn er ook nog andere activiteiten. Wat niet op de site staat, is dat er mogelijk tijdens de pauzes ook nog geanimeerde videoclips vertoond. Sowieso wordt 20 januari een avond boordevol animatie, dus.

Praktische informatie:

Wanneer: 20 januari 2012, vanaf 17.30u (vertoning begint om 19.30u)
Waar: De Dépendance, Schiekade 201, Rotterdam
De entree is gratis. Aanmelden kan via de website www.r-a-a-f.nl

Lees ook:BNO organiseert animatieavond op 12 oktober
Lees ook:Nederlandse animatieborrel gepland
Lees ook:Tsjechische en Duitse animatie in de kijker
Lees ook:Films gezocht voor Animatiefestival
Lees ook:BNO Ketchup: dinsdag 31 mei 2011

2 reacties op “De Rotterdamse Avond voor de Animatiefilm

  1. Junaid

    Ik weet dat mijn film draait maar het zou toch wel fijn zijn als ze het programma bekend maken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Ja, vreemde keuze. Misschien omdat een deel van de selectie ook online staat en ze daarom vrezen dat men de filmpjes anders gewoon thuis opzoekt/bekijkt? (Wat dom zou zijn als je ze ook gewoon gratis op het grote scherm kan bekijken.) Ik weet het niet. Maar het is sowieso een leuk initiatief.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.