Vrolijk Pasen!

Het animatieblog-team wenst jou een vrolijk Pasen!

Bij Pasen denk je natuurlijk meteen aan kleurige eieren, vrolijk huppelende langoren en een onvermijdelijke chocolade-indigestie, maar we zouden niet voor animatieblog schrijven als we deze gelegenheid niet zouden aangrijpen om Big Buck Bunny weer eens onder de aandacht te brengen…

Het moet ongeveer een jaartje geleden zijn dat de open softwarebeweging Blender Foundation het leven schonk aan het extra large konijn. Het nieuwe project moest “grappig en harig” zijn en zeven maanden later zag Big Buck Bunny het daglicht. Het opvallendste is dat het animatieproject tot stand kwam met behulp van gratis software (beter bekend als open source software) en een klein team van zeven mensen. Zeven erg goede 3D-kunstenaars en ontwikkelaars die van het Blender Institute in Amsterdam de mogelijkheid kregen om zich uit te leven.

Hoewel het filmpje gratis te bekijken én zelfs in superieure HD-kwaliteit te downloaden is, kun je Big Buck Bunny ook op dvd of blu-ray kopen. Op die manier steun je de makers en hun volgende projecten en bovendien krijg je naast de film ook bonusmateriaal waaronder audiocommentaar van de makers, de computerbestanden waarmee de film werd gemaakt, extra documentatie en een handleiding voor wie zelf aan de slag wil.

Ook de website van BlenderNation viert Pasen en wel met dit leuke filmpje. Veel plezier!


Easter short from postpunk on Vimeo.

Lees ook:Maak jij het vervolg op Connected?
Lees ook:Het leven voor en na de nucleaire apocalyps
Lees ook:Big Buck Bunny
Lees ook:Korte film: Tears of Steel
Lees ook:Vrolijk Pasen van Pixar, Illumination en JibJab!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.