Danish Poet wint Oscar beste korte animatiefilm

Niet Disney met The Little Matchgirl, niet Pixar met Lifted, niet Blue Sky met het Scrat-filmpje No Time For Nuts… de Oscar voor beste korte animatiefilm is vannacht gegaan naar The Danish Poet, van Torrill Kove. Een handgetekende animatiefilm over een Deense dichter (Kasper) wiens creativiteit is opgedroogd. Het filmpje volgt Kasper als hij op bezoek gaat bij een beroemde schrijver in Noorwegen, op zoek naar inspiratie. Een fragment van de film kun je bekijken op de website van de film. Leuk om op te merken dat dit filmpje ècht een tekenfilm is: de tekeningen zijn met potlood op papier gemaakt, en daarna ingescand. In de computer zijn ze vervolgens ingekleurd. Goed om te merken dat een enorm budget en een complete renderfarm (zoals bij Pixar en Blue Sky) het toch niet altijd kunnen winnen van potlood en papier!

Lees ook:Korte animatiefilm: Tooth Fairy Affair
Lees ook:Korte animatiefilm: Sumo Lake
Lees ook:Korte animatiefilm: The Goat and the Well
Lees ook:Korte animatiefilm: 12 Drawings a Day
Lees ook:Andreas Deja tekent Bambi in zeven stappen

2 reacties op “Danish Poet wint Oscar beste korte animatiefilm

  1. Mirjam

    The Spiritual Cinema Circle kiest alleen maar goede films zoals deze. Ik heb net de verfilming van het boek: Conversations with God door Neale Donald Walsch gezien. Die is ook van de spiritualcinemacircle.com en ontroerend. Als je lid wordt krijg je iedere maand zulke goede films thuisgestuurd (wel zonder ondertiteling).

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter wassink

    Deze film mag dan een mooi verhaal vertellen. Waarom moet het er zo verschrikkelijk lelijk uitzien? Zowel de tekeningen als de animatie zijn echt ondermaats. Het is wel duidelijk dat er bij de leden van de academy geen mensen met verstand van animatie zitten.
    Het is toch heel raar dat de superieure film van Joanna Quinn niet eens geselecteerd is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.