Beestige kortfilm wint Cartoon d’Or 2011

De winnaar van de prestigieuze Cartoon d’Or 2011 is bekend.

Met zes waren ze, de genomineerden voor de Cartoon d’Or. Dat is de prijs voor de beste korte animatiefilm van Europa. De concurrentie was dan ook moordend, met geanimeerd werk van het hoogste niveau. Gisteren werd de winnaar bekendgemaakt en het is (helaas) niet Pivot, de korte thriller van de Nederlandse regisseur André Bergs, geworden.

The Little Boy and the Beast (Der Kleine und das Biest) van Uwe Heidschötter & Johannes Weiland won de prestigieuze prijs. De animatie is een productie van de Duitse Studio Soi, een erg getalenteerde studio die ook achter het genomineerde The Gruffalo zat.

De korte film is een ontroerend verhaal over een jongen die zijn moeder in een monster ziet veranderen wanneer zij en de vader van de jongen uit elkaar gaan. Een aangrijpend verhaal waar steeds meer kinderen zich in herkennen en dat op een erg mooie wijze vorm werd gegeven.

Onderaan vind je een stukje uit de korte animatiefilm.

Fragment uit The Little Boy and the Beast

Lees ook:Zes finalisten voor de Cartoon d’Or 2011
Lees ook:La Bûche de Noël wint in Toulouse
Lees ook:Oh Willy… pakt de Cartoon d’Or
Lees ook:Mooie trailer voor A Monster Calls
Lees ook:The Flintstones in stop motion

4 reacties op “Beestige kortfilm wint Cartoon d’Or 2011

  1. esteban

    Stiekem ben ik toch opgelucht dat Pivot het niet gehaald heeft. In mijn ogen was dat namelijk een OK-uitgevoerd idee met een voorspelbaar verloop. Ik had helaas al snel door waar ze heen gingen en heb dat truukje net iets te vaak gezien. Of hoe belevingen kunnen uiteenlopen. :)

    Wél razend benieuwd naar de winnaar trouwens!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      De kanshebbers voor de Cartoon d’Or worden geselecteerd uit de winnaars van allerlei Europese filmfestivals van het afgelopen jaar, dus ik weet niet of het filmpje nog eens in België draait. Het zal dus nog even wachten worden op de dvd (die er van The Gruffalo wel al is).

        /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    Of misschien het Filmfestival van Gent, one can hope. :°)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.