Bekijk de livestream van Annie Awards 2012

Zaterdagnacht worden de belangrijkste animatieprijzen uitgereikt. Wie niet in LA zit, kan het evenement gewoon live op Animatieblog bekijken. Leve het internet!

Op 4 februari 2012 gaat de 39e editie van de Annie Awards door in Los Angeles. De prijzen gelden als de belangrijkste onderscheiding voor de animatiewereld. Elk jaar worden de beste animaties uit bioscoopfilms, tv-series, specials, commercials en recent ook games bekroond met een Annie Award.

Niet alleen studio’s kunnen prijzen winnen, maar ook individuele mensen die een opmerkelijke bijdrage leverden aan geanimeerde producties. Zo wordt bij de Annie Awards naast regisseurs ook animators, storyboardtekenaars, ontwerpers, stemacteurs en editors een gouden beeldje in de handen gedrukt.

Er zijn meer dan dertig categorieën waarin prijzen worden uitgereikt (zie nominaties). Presentator van het prijzenfeest is Patton Oswalt, de Amerikaanse acteur die zijn stem gaf aan de rat Remy uit Pixars animatiefilm Ratatouille. De uitreiking van de Annies start op zaterdagavond om 19.00u, plaatselijke tijd. Dat betekent dat je de livestream in de lage landen zondag vanaf 04.00u ‘s ochtends kunt bekijken. Best laat (of vroeg), maar dan weet je wel meteen als eerste welke animatiefilms in de prijzen vallen.

Livestream van de Annie Awards

Lees ook:Ratatouille grote leider in nominaties Annie Awards 2008
Lees ook:Wallace, Gromit en Annie
Lees ook:Fox bestelt pilot Working Class Hero
Lees ook:Prijzenregen voor animatiefilms
Lees ook:Flushed Away grote winnaar bij Annie Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.