Brekende botten in Heal

De kracht van animatie wordt dikwijls onderschat. De beelden die je met de computer uit de mouw kunt schudden lenen zich immers perfect voor het simuleren van allerlei situaties. Dat bewijst ook Heal.

Heal is een korte animatie van Ghost Medical, een Amerikaanse studio uit Minnesota. Met hun productie wilde de studio naar eigen zeggen de grenzen aftasten van de zogenaamde medische animatie. Heal werd gemaakt om in enkele minuten de kwaliteiten van de orthopedische geneeskunde te laten zien. Het kortfilmpje begint met een schilder die bezig is aan het kleurrijke plafond van de bekende Sixtijnse Kapel. Door een ongeluk breekt de schilder echter enkele botten en vanaf dat moment bewijst de animatie van Ghost Medical pas echt hoe je met de computer een goed inzicht kunt geven in hoe de wetenschap met het huidige technische vernuft in staat is om een patiënt weer helemaal op te lappen.

Het filmpje zal geen prijzen wegkapen bij de Oscars maar het is wel een perfect voorbeeld van hoe animatie ook educatief kan zijn. Heal is ook op YouTube te bekijken of op de website van Ghost Medical, waar je ook nog andere medische samples vindt.

Lees ook:Korte animatiefilm: Total Control
Lees ook:KLIK! Animatiefestival zoekt verse animatie
Lees ook:Pixars zoötroop legt uit hoe animatie werkt
Lees ook:The HKU Series: Thijs Viegers’ liefde voor explosies
Lees ook:Een interview met animatiemaker Max Hattler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.