Japanse legende komt tot leven in kortfilm Kudan

Bekijk de Japanse kortfilm Kudan

Kudan is een bekroonde kortfilm gebaseerd op een Japanse mythe.

Afbeelding uit de kortfilm KudanJapanse animators Koichi Yamagishi en Taku Kimura (ook de regisseur) hebben met Kudan een prachtige kortfilm gemaakt. Wat ik niet wist toen ik het filmpje bekeek, is dat het verhaal gebaseerd is op een oude Japanse legende.

Kudan is de naam van een mythisch figuur uit Japan. Net zoals de Minotaurus is hij half mens en half dier, met het verschil dat Kudan geen stier, maar een koe is. Kudan heeft de gave om oorlogen en onheil te voorspellen en sterft binnen de drie dagen.

Afbeelding uit de kortfilm KudanDe film opent met een scène waaruit blijkt dat de communicatie tussen het hoofdpersonage en zijn zoon bijzonder stroef verloopt. Een vreemde speling van het lot zorgt er echter voor dat de man in Kudan verandert. Hij komt in een vreemde wereld terecht waar hij ziet hoe er door mysterieuze wezens over leven en dood wordt beslist. Wanneer hij ziet dat het leven van zijn zoontje aan een zijden draadje hangt, gaan de ogen en oren van de man pas écht open.

Hert verhaal is erg knap, de hoekige personage zijn erg leuk bedacht en op de animatie is weinig aan te merken. Naast heel wat andere prijzen, kreeg Kudan op het Belgische festival Anima in 2009 de prijs voor Beste Kortfilm. Een terechte overwinning, toch?

Kortfilm Kudan

(Via Meinardas)

Lees ook:Astro Boy brengt animatiestudio Imagi in moeilijkheden
Lees ook:Rood licht voor nieuwe Flintstones-serie
Lees ook:Negen keer doodgaan in 3.5 seconden
Lees ook:Stralende filmposter voor The Tibetan Dog
Lees ook:Ontroerende stop-motion in Little Big Love

Eén reactie op “Japanse legende komt tot leven in kortfilm Kudan

  1. Rex

    Wow, wat een prachtig en bizar filmpje! erg mooi

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.