Mon Ami Charly: sterke kortfilm met verrassende boodschap

Bekijk de korte animatiefilm Mon Ami Charly

Bekijk Mon Ami Charly, een knappe computeranimatie over een meisje dat stiekem afspreekt met haar vriend Charly.

Afbeelding uit de kortfilm Mon Ami CharlyEen geweldig kortfilmpje met op het einde een verrassende boodschap. Zo kun je Mon Ami Charly nog het beste omschrijven.

Omdat het moeilijk is om geen leuke plotwendingen te verklappen, moet je het met deze omschrijving doen: Een meisje verveelt zich en vraagt aan haar moeder of ze niet met Charly mag afspreken. Ondanks het verbod van haar drukke moeder, gaat ze tóch haar vriend opzoeken…

Afbeelding uit de kortfilm Mon Ami CharlyMon Ami Charly werd gemaakt door Julien Duval, Loic Quesada, Rémy Terreaux en Magda Wydrzynska, vier derdejaarsstudenten van de Franse animatieschool ESMA (Ecole Supérieure des Métiers Artistiques) in Montpellier.

Het prachtige filmpje is in het Frans (aan een Engels ondertitelde versie wordt nog gewerkt), maar met een basiskennis van de taal is het goed te volgen. Bovendien spreken de beelden voor zich zelf.

Meer informatie over de kortfilm, een verzameling artwork en beelden uit de making-of vind je op de officiële website van het project: www.mon-ami-charly.com.

Kortfilm Mon Ami Charly

Lees ook:Overwin je angst voor het donker met Luminoir
Lees ook:Korte animatiefilm: Dust
Lees ook:Met je hoofd in de wolken in Cloudy Day
Lees ook:Korte animatiefilm: GLUED
Lees ook:Maak een ritje in de kleurrijke Tour de Manège

2 reacties op “Mon Ami Charly: sterke kortfilm met verrassende boodschap

  1. Seppe

    Om het woord voor woord te gaan vertalen heb ik geen tijd en ik snap ook niet elk woord dat gezegd wordt, maar waar het op neerkomt is dit: —SPOILER— Een meisje komt aan haar moeder vragen of ze Charly mag bezoeken omdat ze zich verveelt, maar haar moeder verbiedt dit. Ze neemt de sleutel en gaat Charly toch stiekem opzoeken. Charly vraagt wat ze vandaag wil doen, maar ze zegt dat ze hem eigenlijk niet mag zien van haar moeder. Charly fluistert in haar oor dat hij haar kan meenemen naar een wereld met prinsessen en ze gaat met hem mee. Onderweg vallen ze letterlijk van het ene in het andere avontuur, maar haar beloofde prinsessen krijgt het meisje niet te zien. Integendeel, ze belanden in een steeds griezeligere wereld, ook al geeft het meisje aan dat ze dit allemaal niet leuk vindt. En dan krijg je plots te zien wie Charly is… of beter gezegd: wát hij is. Charly is eigenlijk een personificatie van de televisie, die met een overvloed aan traumatiserende beelden jonge kinderen laat kennismaken met onderwerpen die niet voor hen geschikt zijn. Op het einde zie je dat het meisje het gewelddadige gedrag vanop televisie heeft overgenomen. Moraal van het verhaal: laat je kind niet zomaar naar televisie kijken. —SPOILER— In tegenstelling tot heel wat andere kortfilmpjes met een boodschap, zag ik de ontknoping niet aankomen. Erg knap hoe ze dit allemaal verwerkt hebben in een filmpje van nog geen zeven minuten, niet? :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.