Prachtige concept art voor A Monster in Paris

Bekijke enkele prachtige illustraties voor de veelbelovende animatiefilm over een mysterieus monster dat de stad Parijs in het jaar 1910 onveilig maakt.

Un Monstre à Paris is een nieuwe animatiefilm van Franse bodem. Al moet je ‘nieuw’ wel met een korreltje zout nemen, want het idee ontstond al in 2007.

Bibo Bergeron, regisseur en drijvende kracht achter het project, zou de film eerst in eigen beheer uitgeven via zijn bedrijfje Bibo Films, maar dat bleek wellicht moeilijker dan hij zelf had gedacht. Dat komt vast omdat Bergeron jarenlang werkte voor de veel grotere en rijkere studio van DreamWorks Animation, waar hij als regisseur aan het roer stond van animatiefilms zoals The Road to El Dorado en Shark Tale.

Luc Besson van EuropaCorp speelde echter de reddende engel en sloot zich aan bij het project, maar ondanks de injectie van het nieuwe kapitaal, bleef het ruim twee jaar stil rond de film. De officiële website voor de film bestaat niet eens meer en ik vreesde dat we nooit meer iets over het interessante project zouden horen.

Tot mijn collega van FocusOnAnimation opeens enkele nieuwe, schitterende plaatjes van de film tevoorschijn toverde. Vijf nieuwe stukjes concept art kwamen in hoge resolutie bovendrijven op de blog van illustrator Patrice Suau. Ondertussen blijkt dat A Monster in Paris een nieuwe releasedatum kreeg en momenteel gepland staat voor februari 2011 (in Frankrijk, over een release in Nederland of België is nog niets bekend).

Laat je echter niet misleiden door het knappe tekenwerk onderaan in dit bericht. De film wordt geen traditionele tekenfilm, maar een mengeling van handgetekende en computeranimatie. Volgens de laatste, officiële berichten zouden driedimensionale personages rondlopen in een origineel decor van getekende achtergronden.

Nog even de plot in een notendop: Parijs, 1910. De Franse hoofdstad wordt geteisterd door een mysterieus monster en de bewoners organiseren een klopjacht. Een spannend avontuur begint en het leven van enkele nietsvermoedende personages neemt een hele nieuwe wending. Meer informatie over het verhaal en de stemmen vind je in het vorige bericht van Wendy.

Concept art voor A Monster in Paris (klik voor hoge resolutie)

Concept art voor A Monster in Paris Concept art voor A Monster in Paris Concept art voor A Monster in Paris

Concept art voor A Monster in Paris Concept art voor A Monster in Paris Concept art voor A Monster in Paris (detail)

Concept art voor A Monster in Paris (detail) Teaserafbeelding voor A Monster in Paris Teaserafbeelding voor A Monster in Paris

(Via FocusOnAnimation en ShowTimeFolks)

Lees ook:A Monster in Paris
Lees ook:Kleurrijke poster voor A Monster in Paris [update]
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit A Monster in Paris
Lees ook:Knappe trailer voor A Monster in Paris
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit A Monster in Paris

3 reacties op “Prachtige concept art voor A Monster in Paris

  1. Mister3ZE

    Les images 6 et 7 sont des détails de l’image 5 ;)

    Merci pour les deux liens !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      C’est grâce à toi que je les ai trouvé, donc… ;)

        /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    lijk mij wel leuk
    ook lijkt het me cool om 3d personen in 2d dekors de zien
    maar op die score op die poll

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.