Eerste teaser voor The Master and Margarita

Bekijk de allereerste – soms bizarre – beelden uit The Master and Margarita, een nieuwe animatiefilm gebaseerd op een verboden Russische roman.

The Master And Margarita wordt beschouwd als een meesterwerk van de Russische schrijver Mikhail Bulgakov. In 1930 verbrandde hij de eerste versie, omdat er voor schrijvers in Rusland geen toekomst was. Later hervatte hij zijn werk en bleef hij eraan schrijven tot op enkele weken voor zijn dood in 1940. Het duurde jaren voor een ongecensureerde versie verscheen van het boek, dat decennialang op de zwarte lijst stond, vanwege de kritiek op de stalinistische samenleving in de Sovjet-Unie.

Het boek bestaat uit drie delen die in elkaar overvloeien: het bezoek aan Moskou van Satan en zijn doortrapte kat Behemoth (zie teaser), de amoureuze relatie tussen een verbitterd schrijver (de meester) en Margarita en een verhaal over Pontius Pilatus en Christus. Kortom, een roman doorspekt met kritiek op de maatschappij, religie, bovennatuurlijke elementen en satire. Op The Master and Margarita zijn heel wat speelfilms, tv-series, theaterstukken en korte films gebaseerd. Aan dat lijstje wordt nu ook een animatiefilm toegevoegd.

De nieuwe animatiefilm, geregisseerd door Rinat Timerkaev, wordt verwacht in 2012.

Eerste teaser voor The Master and Margarita

(Via KG)

Lees ook:Spaanse nominatie Beste Animatiekortfilm: Margarita
Lees ook:Nieuwe teaser voor You Are Umasou
Lees ook:Twee teasers voor Die Konferenz der Tiere
Lees ook:Wereldbekend prinsje krijgt een animatiefilm
Lees ook:Schattige teaser voor You Are Umasou

2 reacties op “Eerste teaser voor The Master and Margarita

  1. Hans W.

    Ziet er best bijzonder en een beetje ‘weird’ uit. Ben erg benieuwd. De invloed van anime is overduidelijk. Grappig dat de ‘echte’ wereld (de mensen die je op het bioscoopdoek ziet) wordt vormgegeven door computeranimatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. dave500

    dikke mad house stijl als het aan mij ligt
    zelfde soort stijl als paprika

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.