Peter Jacksons auditie voor kapitein Haddock

Een grappig fragment met Peter Jackson als kapitein Haddock.

Jaren geleden, toen het filmproject nog in de kinderschoenen stond, wist regisseur Steven Spielberg nog niet welk medium hij voor Kuifje zou gebruiken. Live action, animatie, of een mix van beide? Hij vroeg daarom aan de jongens van Weta Digital om een test te maken met een geanimeerde Bobbie.

Producent Peter Jackson greep die kans om zijn droom te vervullen en in de huid te kruipen van kapitein Haddock. Tijdens deze ‘auditie’ vertelt hij verlegen hoe hij de geschikte kandidaat is en hoe hij alle typische scheldwoorden van de zeebonk kent. Ondertussen vraagt een digitale Bobbie de hele tijd om aandacht.

Het filmpje moest de animatiekunde van de studio bewijzen en is er blijkbaar in geslaagd om Spielberg ervan te overtuigen om de hele film digitaal tot stand te brengen (zie trailer).

Dit unieke filmpje werd vertoond op Comic-Con, maar verscheen dankzij een fan ook op het internet. De kwaliteit is bedroevend, maar deze opname is mogelijk de enige kans om Jackson als Haddock aan het werk te zien.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn heeft zijn wereldpremière in Brussel op 22 oktober 2011. In Nederland wordt de 3D-film verwacht op 26 oktober 2011.

Peter Jackson als kapitein Haddock

(Via AM)

Lees ook:Allereerste afbeeldingen uit Kuifje in 3D
Lees ook:Nieuwe poster voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe close-up van Kuifje en Haddock
Lees ook:Nederlandse trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Een ton nieuwe afbeeldingen uit Kuifjes 3D-film

Eén reactie op “Peter Jacksons auditie voor kapitein Haddock

  1. esteban

    Leuk! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.