Handgetekende Princess and the Frog beter bekeken

Alweer een interessant filmpje dat ons bereikt vanuit San Diego. Daar draaide een opeenvolging van schetsen voor The Princess and the Frog. Het filmpje vind je in dit bericht.

Een mooie compilatie van de terugkeer van Walt Disney Animation Studio’s naar handgetekende animatie. De schetsen uit de aankomende The Princess and the Frog waren deze week te zien op Comic-Con.

Op de zwart-wit tekeningen die in het filmpje voorbijkomen, zie je onder andere de kikkerversies van prins Naveen, prinses Tiana, de slechte Dr. Facilier en de voodoovrouw die luistert naar de vrolijke naam Mama Odie.

Een dansend orkestje speelt dat het een lieve lust is, terwijl spookachtige schaduwen over de muren glijden. Ook Louis, de groot uitgevallen alligator met een voorliefde voor jazz, danst er op los in de clip.

Disney wil op de conventie de terugkeer naar handgetekende animatie erg goed benadrukken. Niet verwonderlijk, het lot van heel wat tekenaars en klassieke animators zal afhangen van het succes van The Princess and the Frog.

Wat we tot nu toe gezien hebben, mag er wel wezen. Laten we hopen dat de animatiefilm het begin is van een hele nieuwe serie lekker ‘ouderwetse’ tekenfilms.

Geanimeerde amfibieën bereiken de bioscopen in februari 2010.

Compilatie met schetsen uit The Princess and the Frog (hier ook)

(Via TA)

Lees ook:Ultieme verzameling concept art The Princess and the Frog
Lees ook:Vijf nieuwe fragmenten uit The Princess and the Frog
Lees ook:Officieel plaatje The Princess and the Frog
Lees ook:Nieuwe trailer voor The Princess and the Frog
Lees ook:De eerste vijf minuten uit The Princess and the Frog

0 reacties op “Handgetekende Princess and the Frog beter bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.