Tim Burton vindt stemmen voor Frankenweenie

Voor de stemacteurs van de griezelige stop-motionfilm Frankenweenie dook Tim Burton even in zijn archief met acteurs die meespeelden in zijn films uit de jaren 90.

Frankenweenie is gebaseerd op het gelijknamige, zwart-witte kortfilmpje uit 1984. Het verhaal draaide om Sparky, een hondje dat door zijn jonge baasje Victor opnieuw tot leven wordt gebracht nadat hij werd aangereden door een auto. Met behulp van elektrische impulsen à la Frankenstein krijgt de monsterlijke viervoeter opnieuw een kans om de buurt onveilig te maken. Frankenweenie wordt een stop-motionfilm die in 3D wordt uitgebracht.

Deadline meldt nu dat Tim Burton enkele bekende namen heeft gevonden voor de voice cast van Frankenweenie. Niet zo toevallig gaat het om acteurs en actrices die hebben meegespeeld in enkele van zijn oudere films zoals Edward Scissorhands, Beetle Juice, Ed Wood, Mars Attacks! en A Nightmare Before Christmas.

De poppetjes van Victor en Sparky uit FrankenweenieDe stemmencast bestaat onder meer uit Winona Ryder (Elsa) en Martin Landau (Mr. Rzykruski). Martin Short (Bob, Nassor, Toshiaki, Victors vader, Mr. Bergermeister) en Catherine O’Hara (Edgar, Weird Girl, Victors moeder, gymleraar) vertolken elk vijf rolletjes. Het nieuwe verhaal, geschreven door John August (Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride) bevat immers heel wat nieuwe karakters.

Door de verrassende afwezigheid van Johnny Depp en Helena Bonham Carter wordt er vaak gegrapt dat Burton deze keer voor een relatief verse cast koos. Al weten we voorlopig nog niet wie de stem van de Victor zal vertolken…

De eerste foto van de poppetjes voor Victor en Sparky (zie afbeelding rechts) komt via onze collega’s van Bleeding Cool. De 3D-animatiefilm staat in Amerika voorlopig gepland voor 9 maart 2012. Meer over het verhaal van Frankenweenie vind je in ons vorige bericht.

Lees ook:Tim Burton brengt Frankenweenie uit in 2012
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit Frankenweenie [update]
Lees ook:Bekende personages in Frankenweenie of niet?
Lees ook:Verse afbeelding uit Frankenweenie
Lees ook:Nieuw plaatje uit Burtons Frankenweenie

2 reacties op “Tim Burton vindt stemmen voor Frankenweenie

  1. Jeroen

    Lang geleden dat Burton nog eens samenwerkte met Winona Ryder, het voelt als de jaren 80!! :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Disney-freak

    Ik vind de stop-motion popjes er geweldig uitzien, precies zoals ik hoopte! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.