Monsterlijke pracht in The Ballad of Nessie

Anima, hét animatiefestival van Brussel, had dit jaar weer enkele knappe primeurs. Een daarvan was de officiële wereldpremière van The Ballad of Nessie. Het nieuwste tekenfilmpje van Walt Disney werd vertoond tijdens een speciaal programma ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het festival. Het publiek van Anima, onder wie ook de redactie van Animatieblog, kreeg het filmpje als eerste in de wereld te zien. En we wisten het te smaken…

De korte tekenfilm werd geregisseerd door Stevie Wermers-Skelton en Kevin Deters (het duo achter How to Hook Up Your Home Theater en Prep & Landing). De Schotse komiek/acteur Billy Connolly vertelt – al rijmend! – het verhaal van Nessie, het beroemde en verrassend aardige monster van Loch Ness. Wanneer de kapitalistische MacFroogle hun woonplaats ombouwt tot een exclusief golfterrein, moeten Nessie en haar badeendje MacQuack op zoek naar een nieuwe stek. Helaas blijkt dat niet zo eenvoudig.

Het filmpje is niet spectaculair, niet baanbrekend, bevat geen verhaal waarvan je stiekem hoopt dat je het zelf had bedacht, maar weet tóch een gevoelige snaar te raken. De manier waarop het verhaal – aan de hand van de mooie tekeningen – wordt weergegeven, roept herinneringen op aan de oude tekenfilmpjes van Walt Disney. Je leeft mee met de zoektocht van de brave Nessie, die tot haar grote spijt merkt dat alle mooie plaatsjes al bezet zijn (wat enkele leuke fragmenten oplevert).

The Ballad of Nessie is het bewijs dat, áls de animators van Disney eindelijk nog eens de kans krijgen, ze nog steeds prima tekenfilmpjes kunnen maken die het publiek van begin tot einde kunnen boeien. Hopelijk denkt baas John Lasseter daar ook zo over.

Wie het filmpje op het festival heeft gemist, hoeft gelukkig niet lang te treuren. The Ballad of Nessie verschijnt samen met de nieuwe – eveneens handgetekende – avonturen van Winnie the Pooh in de bioscoop (zie vorig bericht). Die tekenfilm wordt op 6 april 2011 in de Belgische bioscopen en op 21 april in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Update 14 maart: Drie nieuwe afbeeldingen uit The Ballad of Nessie.

Lees ook:Meer knappe plaatjes uit The Ballad of Nessie
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Ballad of Nessie
Lees ook:The Ballad of Nessie gaat Winnie the Pooh vooraf
Lees ook:Twee clips uit The Ballad of Nessie
Lees ook:Walt Disney Animation Studios presenteert The Ballad of Nessie

3 reacties op “Monsterlijke pracht in The Ballad of Nessie

 1. peter

  vertonen jullie deze ook op animatie blog

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Neen. Het filmpje zal eerst in de bioscoop en op allerlei festivals te zien zijn. Misschien dat het nadien wel zijn weg online vindt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Calypso

  Alleen dit plaatje hoort al op de desk te staan van elke animator met de tekst erbij “En zo doe je dat”. Simpel, stijlvol, karakter wat een hoog aaibaarheidsfactor heeft, grappig gevonden om een tak als borstel te gebruiken… alles zit wat dat betreft in deze verzameling lijntjes…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.