Winnie the Pooh versus Harry Potter

Beide films komen in Amerika op dezelfde dag uit. Om de mensen naar de juiste film te lokken, werd door Walt Disney een leuk promotiespotje gemaakt.

Nederland en België konden in april als een van de eerste landen genieten van Winnie the Pooh, de recentste handgetekende animatiefilm van Walt Disney. Aan de andere kant van de oceaan draait de hartverwarmende tekenfilm pas vanaf 15 juli 2011 in de bioscoop.

Op diezelfde dag gaat ook Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 in première, het laatste deel van de saga over de jonge tovenaarsleerling en zijn vrienden.

Bij Disney weten ze ongetwijfeld ook wel dat deze afsluiter een grotere doelgroep aanspreekt dan de nieuwe avonturen van Pooh. Daarom werd een grappig spotje uitgebracht voor Winnie the Pooh, met een knipoog naar Harry Potter.

Winnie the Pooh: How do you spell adventure?

Lees ook:Nieuwe animatiefilm met beetles en Beatles
Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Grappige clip uit tekenfilm Winnie the Pooh
Lees ook:Visual Effects Society nomineert Kuifje zes keer
Lees ook:Nieuwe karakterposters voor Winnie the Pooh

13 reacties op “Winnie the Pooh versus Harry Potter

  1. Liz

    Schattig!! ^^

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bcool4ever

    Ik hoop dat Disney realiseert dat Pooh dit nooit kan winnen. Al gun ik Pooh ook wel goede bios-cijfers. Maar Harry Potter is een te grote franchise om te verliezen van Pooh.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter G

    Wat een leuke teaser zeg :) , jammer dat deze film hier in het nederlands draaide :( . Ik hoop op een snelle dvd-release :) , die past mooi in mijn disney classiccollection.

    Ik denk zelf ook dat Harry Potter meer bezoekers trekt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. kenny van rymenant

    liever hp dan pooh :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Calypso

    Gisteren de film gezien, en ofschoon ik absoluut niet tot het beoogde publiek hoor heb ik me erg vermaakt. De sfeer van de eerste Pooh film is 100% intact gebleven, en als volwassene heb ik erg vaak een glimlach gehad.

    Moet ik er wel bij zeggen dat ik-m in het engels gekeken heb en (helaas) via illegale weg, maar dat is puur omdat ik weiger om animatiefilms met Nederlandse nasynchronisatie te bekijken…

      /   Beantwoorden  / 
  6. esteban

    @ Seppe : Misschien ook een nieuwsbericht waard ?

    Winnie the Pooh verschijnt NIET op BluRay, Disney Benelux heeft gemeld dat deze is geschrapt in heel Europa. De film zal énkel op DVD verschijnen.

    Een gigantische teleurstelling! De trailer op de BR van Rapunzel was in HD om duimen en vingers bij af te likken. Alleen al in Belgie en Nederland zijn de vele reacties het roerend eens : Die beslissing is simpelweg onbegrijpelijk. Toch? De ontelbare verzamelaars zitten met smart te wachten op die zeer gewilde sleeve-uitgave, al is het maar om die BluRay-collectie compleet te hebben. De volwassenen wensen de HD-versie in handen te hebben, voor de kinderen (onderweg, kinderkamer) zit de DVD er sowieso bij. Dit zie ik na de beloftevolle vooruitgang als een gigantische stap terug bij Disney. Anno 2011 een film niet op BR releasen, énkel op DVD. Onbegrijpelijk. Een kaakslag voor elke toegewijde en trouwe verzamelaar.

    In Mexico is hij wél verschenen : http://i53.tinypic.com/288r1oh.png

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Zo, dat verbaast me. Komt dat van een betrouwbare bron? Ik kan het wel dubbelchecken, maar wordt moeilijk tijdens het weekend. Als het waar is, zou dat inderdaad erg jammer zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. esteban

        Het komt van Disney zélf (Benelux), bevestigingsmailtje via Disneyservice. Helaas. :°(

          /   Beantwoorden  / 
  7. Pieter

    Het is al langer geweten dat Disney geen moer geeft om de uitgaves van haar films in Europa.

      /   Beantwoorden  / 
  8. kenny van rymenant

    Ik heb een dvd speler en ik heb een Samsung LCD 3D tv en dat blijft een mooi beeld hoor ik begrijp niet waarom jullie dit dom vinden?

      /   Beantwoorden  / 
  9. esteban

    Wat je niet hebt, kan je niet missen. Verdiep je gerust eens in de wereld van HD en meer bepaald BluRay. Ik stond er énorm sceptisch tegenover, maar heb mijn koppigheid laten varen toen ik het zelf heb ervaren …
    Een kwalitatieve BR-speler, een ontzettend goede Full-HD TV en (misschien wel het allerbelangrijkste) de correcte instellingen op beide toestellen en de juiste verbindingen (oa. HDMI-kabels). Resultaat : Écht wel een wereld van verschil. Anders had een gierigaard als ikzelf er absoluut geen smak geld tegenaan gesmeten.
    Het is niet meer dan normaal dat deze nieuwe standaard beschikbaar zou moeten zijn. In dat opzicht is DVD een stap terug. Ze volgen al jaren de vooruitgang en nu laten ze het plots vallen. That just ain’t right.

      /   Beantwoorden  / 
  10. esteban

    PS : Zéker in het geval van Disney-uitgaves trouwens, dat is echt wel referentiemateriaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.