Disney wil een tweede Alice-film

De studio werkt aan een vervolg op kaskraker Alice in Wonderland.

In 2010 werd Alice in Wonderland, de bekende roman van Lewis Carroll, verfilmd door regisseur Tim Burton. De film verscheen in maart in de bioscoop en in mei verscheen op onze site al een bericht dat er al werd nagedacht over een vervolg.

Vandaag lijkt dat vervolg er ook echt te komen, want Variety meldt dat Walt Disney opnieuw een beroep doet op Linda Woolverton. Zij schreef het script van de eerste film en werkte in het verleden voor de studio mee aan klassiekers zoals Beauty and the Beast, Mulan, The Lion King en de nog te verschijnen speelfilm Maleficent, waarin Angelina Jolie de slechte tovenares uit Sleeping Beauy speelt.

Een grote verrassing is het niet. Zeker niet als je weet dat de film in de bioscoop wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht (ruim 780 miljoen euro). Dat Woolverton opnieuw het script mag schrijven, is wél een verrassing wat mij betreft. Het verhaal – het allerbelangrijkste ingrediënt – was net het zwakste aan de hele film. Weinig origineel en vanaf de helft van de film slaapverwekkend. Het grootste pluspunt van de film was het visuele aspect, iets waarvoor de film later twee Oscars kreeg (voor Art Direction en Costume Design).

Joe Roth, Suzanne Todd en Jennifer Todd, allemaal producenten van de eerste film, zijn alvast verbonden aan het vervolg. Of regisseur Tim Burton, Mia Wasikowska (Alice) en Johnny Depp (Mad Hatter) terugkeren is niet bekend. Details over het verhaal van de sequel zijn er nog niet. Carrolls eigen Alice-vervolg, Through the Looking Glass, werd al deels verwerkt in het script van de eerste film. Voor Alice in Wonderland werd heel wat animatie en visuals effects gebruikt, zoals deze blik achter de schermen demonstreert.

Levensechte verfilmingen van fantasievolle sprookjes zitten bij Disney ontzettend in de lift, want de studio werkt aan liveactionfilms Oz the Great and Powerful, Maleficent, Cinderella, een Peter Pan-prequel en een Magic Kingdom-film.

Lees ook:Eerste blik op Maleficent-film
Lees ook:Linda Woolverton pakt Maleficent aan
Lees ook:Kruipt Tim Burton nogmaals het konijnenhol in?
Lees ook:Tim Burton dumpt Maleficent
Lees ook:Johnny Depp is de Mad Hatter in Burtons’ Alice in Wonderland

11 reacties op “Disney wil een tweede Alice-film

  1. max

    Vond eerste deel super, ben wel benieuwd naar het verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    bij disney kunnen ze kan zo veel willen als ze willen maar wilm tim burton het ook. hij gaat mischien nog een pinocchio film maken met robert downy junior in de rol van gepetto.

      /   Beantwoorden  / 
  3. poppie

    sls die film komt dan kijk ik daar meer naar uit alice in wonderland 2 die film hat net zo slecht verhaal als the pirates of the caribean sequels

      /   Beantwoorden  / 
  4. poppie

    ik bedoel deel 1 had zo slecht verhaal ik kijk gewoon naar de disney tekenfilm uit 1951

      /   Beantwoorden  / 
  5. Fear

    Typisch, doet een film het goed, moeten ze meteen een vervolg maken. Ik vond het verhaal van de eerste film wat zwakjes maar de uitwerking (kostuums, decor, effects) waren echt super. Ik weet niet of een tweede film noodzakelijk is. Ben eerder benieuwd naar de live-action films over Cinderella en Magic Kindom!

      /   Beantwoorden  / 
  6. TAZ

    over de eerste film was ook een hoop ophef ontstaan omdat disney die al zo snel op dvd wou hebben staan.
    die fout moet disney niet opnieuw gaan maken vindt ik.
    verder was de eerste film best mooi om te zien.
    van cinderella zijn al meerdere live action films eerder gemaakt en bij magic kingdom en de peter pan prequel film zet ik nog eventjes vraagtekens maar daar komen we in de toekomst vanzelf wel achter of die mooi gaan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Roel

    Een tweedy deel Lijkt mij niet zo geslaagd

      /   Beantwoorden  / 
  8. peter

    en disney wild 2e wreck it ralph film.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Max

      Waar heb je dat gelezen? Heb vandaag de Film gezien en was super veel beter dan verwacht, maar een tweede deel lijkt me niet nodig want het einde was prachtig. Ik zie liever net als bij Tangled een short voor een andere film.

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        ik heb deel 1 nog niet gezien.
        maar ik hat ook zo van WAAAAAAAAAT.

          /   Beantwoorden  / 
        1. max

          Als je hem hebt gezien snap je denk wel wat ik bedoel ;D

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.