D23: Big Hero 6 (update)

Nieuw artwork en teaser van personages uit de Disney/Marvel-animatiefilm.

Volgend jaar krijgen we Big Hero 6 te zien, de eerste geanimeerde Disney/Marvel-productie die in de bioscoop verschijnt sinds de filmstudio de stripgigant opkocht. De nieuwe computerprent wordt geregisseerd door Don Hall (Winnie the Pooh). Aan de basis van de film ligt de gelijknamige stripreeks uit 1998 van Steven T. Seagle en Duncan Rouleau over een stel Japanse superhelden.

Het verhaal draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hoogtechnologische stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden.

Net zoals de strips wordt de film een eerbetoon aan de Japanse cultuur. Zoals de naam van de stad al weggeeft, kozen de makers voor een mix van Amerika (San Francisco) en Japan (Tokio). Op de D23 Expo in Californië werd vrijdag een nieuw stukje artwork vrijgegeven waarop Hiro en Baymax uitkijken over de futuristische stad (bovenaan afgebeeld). Daarnaast was op de beurs ook een display te zien waarop de silhouetten prijken van de spilfiguren uit het avontuur (zie foto’s onderaan).

Hoofdpersonage van de film is Hiro. Hij heeft zijn broer verloren en probeert het verlies te verwerken met de hulp van de zachtaardige Baymax: een opblaasbare robot (die waggelt als een pinguïn) waar Hiro een grote vechtmachine van maakt. Andere karakters zijn Go Go (een fietskoerier), Honey Lemon (een scheikundige en barista), Wasabi-No-Ginger (een kok die sushi maakt) en Fred (een stripliefhebber). Ze hebben elk hun eigen talenten, maar hun bijzondere pantser en bijbehorende krachten danken ze aan de technische snufjes van Hiro. In de film zullen ze proberen om de microbots, zijn recentste uitvinding, terug te krijgen nadat die in de handen van de onderwereld zijn gevallen.

Het resultaat wordt op 7 november 2014 in de Amerikaanse bioscopen verwacht.

Foto: Regisseur Hall presenteert Hiro op zijn vliegende robot Baymax

Foto’s van promotiemateriaal Big Hero 6

(Via Slashfilm, ComingSoon)

Lees ook:Eerste clip met Hiro en Baymax
Lees ook:Nieuwe beelden Big Hero 6
Lees ook:Eerste plaatjes nieuwe Disney-film
Lees ook:Verse blik op nieuwe Disney-film
Lees ook:Disneys nieuwe helden

3 reacties op “D23: Big Hero 6 (update)

 1. TAZ

  mooie plaatjes alvast.

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Ben wel benieuwd naar het uiterlijke van deze eerste Disney/Marvel film — met een Japanse manga look?

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  ben best benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.