‘Shrek 5 zal echt de laatste zijn’

ShrekJeffrey Katzenberg – groot opperhoofd van DreamWorks Animation – heeft afgelopen week tijdens de Allen & Co. mediaconferentie in Sun Valley gezegd dat de reeks Shrek-films ècht zal stoppen na de vijfde film. Eerder wilde hij daar nog geen duidelijkheid over geven, en sloot hij méér films niet uit. Katzenbergs uitspraak is noemenswaardig op deze blog, omdat ik me vorige week wat cynisch had uitgelaten over het eindeloos uitmelken van Shrek. Kennelijk is er toch een keertje een grens aan. Al had die wat mij betreft iets eerder mogen liggen; twee Shrek-films was wat mij betreft ruim voldoende geweest.


Vijf hoofdstukken

Katzenberg zegt nu dat de reeks Shrek-films "een verhaal is dat uit vijf hoofdstukken bestaat". Da's een mooie manier om te zeggen: "We vermoeden dat de rek er na vijf films toch echt uit is."

In 2010
Shrek 4 komt uit in 2010, Shrek 5 is nog niet gepland. Ook al houdt de serie Shrek-films op na deel 5, DreamWorks Animation gaat dan nog wel verder met een spin-off: Puss in Boots.

Lees ook:Nieuwe strategie voor DreamWorks Animation
Lees ook:Nieuwe Shrek-film?
Lees ook:Tv-spotje Shrek the Third… meer van hetzelfde
Lees ook:DreamWorks slaat door met animatie-sequels
Lees ook:Concurrent DreamWorks eerder met Puss in Boots

4 reacties op “‘Shrek 5 zal echt de laatste zijn’

  1. TAZ

    klinkt een beetje raar want op sommige filmposters van shrek forever after is toch duidelijk met koeienletters het regeltje THE FINAL CHAPTER te lezen onderaan

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Anders moet je er misschien even rekening mee houden dat dit een bericht uit 2007 is waar je op reageert, en dat het ondertussen allang veranderd is?

        /   Beantwoorden  / 
  2. lizz

    zou wel mooi zijn nog een deel waarom doen ze zo moeilijk?
    Het is gewoonweg een hele goeie film logisch dat er dan meer delen komen:Y lijkt mij XD
    hopelijk komt hij in de zomer uit want ‘t blijft ‘n geniale film vol humour

      /   Beantwoorden  / 
    1. kenny

      lees bovenaan dit is een bericht UIT 2007!! deze zomer komt hij DUS niet uit in de zalen! die puss in boots komt wel (ergens in december) + hij staat niet in de planning tot 2012,misschien 2013 maar dat is nog lang weg :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.