Shrek 4 opent filmfestival in New York

Shrek Forever After opent Tribeca Film Festival

De nieuwe Shrek-film opent een bekend New Yorks filmfestival.

Afbeelding uit Shrek 4Shrek Forever After, het vierde en voorlopig laatste avontuur van de groene ogre, krijgt een verrassende wereldpremière. DreamWorks Animation presenteert de film op het Tribeca Film Festival in New York. Het is niet de eerste keer dat een animatiefilm een bekend filmfestival opent. In mei 2009 was de eer weggelegd voor Up. Het ontroerende avontuur van Pixar mocht toen het filmfestival van Cannes inluiden.

Eerste filmposter Shrek Forever After (Shrek 4)Het komt niet vaak voor dat een animatiefilm een bekend festival mag openen, maar wat deze zeldzame gebeurtenis echt verrassend maakt, is dat er werd gekozen voor deel vier van de Shrek-reeks.

Jane Rosenthal, een van de oprichters, verklaart: “We proberen altijd om ons festival te openen met boeiende films die een gevoelige snaar raken bij het publiek. Shrek Forever After combineert een sterk verhaal met knappe beelden, terwijl de wonderlijke 3D-beelden voor een vernieuwing zorgen. Dat maakt van Shrek 4 een film met hooggespannen verwachtingen.”

In de film maakt Shrek een foute deal met Rumpelstiltskin (Repelsteeltje) en hij ontdekt hoe de wereld er zou uitzien als hij nooit had bestaan. Zijn beste vriend Donkey kent hem niet, Puss in Boots is moddervet geworden en Fiona blijkt nu de schrik van het moeras te zijn. Deel vier wordt het laatste hoofdstuk in de Shrek-verhalen.

Als je de trailer voor de Shrek 4 nog niet hebt gezien, kan je die in dit bericht bekijken. De film gaat in New York in première op 21 april 2010. Het filmfestival loopt tot 2 mei 2010. In Nederland wordt Shrek Forever After verwacht op 7 juli 2010. De Belgische bioscopen volgen een week later op 14 juli 2010.

(Via Tribeca)

Lees ook:Eerste clip uit Shrek Forever After
Lees ook:Shrek krijgt een koekje van eigen deeg
Lees ook:Internationale filmposter Shrek Forever After
Lees ook:Rattenvanger van Hamelen is een premiejager
Lees ook:Nieuwe beelden en grappen uit Shrek Forever After

2 reacties op “Shrek 4 opent filmfestival in New York

  1. Jeroen

    Hmmmm, niet direct hoe ik een filmfestival zou openen…alhoewel de buzz over het 4de deel wel algemeen positief is, enkel spijtig dat het 3de afschuwelijke deel de serie eens en voor altijd heeft verwoest.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rex

    dit is wel de laattse film waar ik naar uit kijk op het moment…

    een film over ‘Wat als shrekl nooit bestond”… ja maar hij heeft wel bestaan dus eind verhaal… :S

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.