DreamWorks gaat een halve dierentuin klonen

Vijf panda’s, twee draken en nog een dozijn Afrikaanse dieren. Dat is wat er op het verlanglijstje staat van DreamWorks Animation. De Sint zal z’n handen vol hebben…

In een interview vertelt Jeffrey Katzenberg, de baas van DreamWorks Animation, wat er op het schema staat. Dat de studio aan enkele sequels werkt is geen geheim, maar het aantal blijkt heel wat hoger dan verwacht.

In 2012 verschijnt Madagascar 3, maar zelfs dat blijkt niet het einde te zijn voor de ontsnapte dieren. Het gerucht gaat dat de zoo(g)dieren in de derde film Europa aandoen, maar om het avontuur af te sluiten zien de makers de dieren weer graag in New York eindigen. Iets wat dan zou gebeuren in Madagascar 4.

In 2011 verschijnt Kung Fu Panda 2 (zie teaser), maar ook dat is nog lang niet het einde voor Po. De bolle panda en zijn vechtende vrienden zouden maar liefst vier nieuwe avonturen beleven, wat het totaal op zes kungfufilms brengt.

Ook de topper How to Train Your Dragon blijft niet gespaard. Een tweede film is al in de maak, maar in de pijplijn zit ook al een derde. De acht boeken van Cressida Cowell zouden als basis voor de volgende verhalen dienen. Naast Berk zijn er nog meer eilanden met verschillende bewoners. Een derde drakenfilm komt er dus zeker, al wordt een vierde film niet uitgesloten.

De bovenstaande vooruitblik gaat uiteraard over een decennium of langer. Het is dus best mogelijk dat er in de komende jaren heel wat wijzigingen worden doorgevoerd. Oorspronkelijk zouden er ook vijf Shrek-films verschijnen, terwijl Shrek Forever After dit jaar de afsluiter van de ogre-saga was. Zoals steeds wijst de tijd vanzelf wel uit wat er van deze plannen werkelijkheid wordt.

Voor wie vreest dat DreamWorks Animation weinig origineels uitbrengt, zijn er gelukkig ook nog andere films. Naast de spin-off met Puss in Boots werkt de studio ook aan The Guardians, The Croods, Truckers en Boo U. Meer over die films vind je in ons vorige bioscoopoverzicht: animatiefilms van de toekomst.

(Via Empire)

Lees ook:DreamWorks slaat door met animatie-sequels
Lees ook:DreamWorks maakt Kung Fu Panda 3
Lees ook:Eerste aflevering Monsters vs Aliens in voorbereiding
Lees ook:Eerste teaserposter voor Madagascar 3
Lees ook:Kung Fu Panda-serie heet Legends of Awesomeness

14 reacties op “DreamWorks gaat een halve dierentuin klonen

  1. Dylan

    Sorry hoor maar in Cars 2 gaat Lightning McQueen naar Europa… en nu gaan dus ook opeens die afrikaanse dieren erheen? Dreamworks zakt steeds dieper en dieper voor mijn gevoel…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Laura32

    how to train your dragon was een grote verrassing, en heeft mijn vertrouwen in dreamworks enigszins hersteld. Voor 1 dag, toen ik dus las dat er alweer een vervolg en een televisieserie waren bevestigd. Ik moet wel toegeven dat de karakters en de bestaande boeken RUIMTE bieden voor meer. Kung Fu Panda was leuk, maar wat mij betreft kan een vervolg alleen maar minder zijn. Madagascar 2 vond ik verschrikkelijk en ik zit dan ook helemaal niet te wachten op nog een vervolg (of 2)

    Vervolgdelen zijn echt een plaag geworden bij 3d animatiefilms. Shrek ging VEEL te lang door, Ice Age 3 hadden ze ook meteen mogen schrappen.

    Als Dreamworks ballen had zouden ze een 2D animatiefilm maken…*kijkt liefdevol naar collectie 2D dreamworks dvd’s*

      /   Beantwoorden  / 
  3. kkhh96

    @Laura32; jaaa! Spirit was mooi!

    Van mij mogen ze al die vervolgen schrappen.
    Die zijn meestal gewoon veel minder leuk…

      /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    bagger nieuws shrek 4 was voor mij de beste animatie film van het jaar.
    ik wacht nog wel op kung fu panda 2 madagascar 3 puss in boots hot to train your dragon 2 maar meer vervoolgen hoef ik niet.
    ik wacht veel liefer op the croods en boo U. enzo

      /   Beantwoorden  / 
  5. max

    wooh , maar in welke jaren komen deze vervolgen

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      madagascar 3 rond 2013

        /   Beantwoorden  / 
  6. peter

    echt jammer wat ze met kung fu panda doen deel 1 was echt geweldig spannend grappig mooie vecht cenes dat zie je niet vaak in films
    naar deel 2 kijk ik echt uit maar 4 films houden ze niet vol denk maar aan shrek 3 die werd ook een stuk minder leuk dan de deelen 1 en 2
    alsjeblieft dream works ga verder met orgineele films daar kijk ik naar uit.

      /   Beantwoorden  / 
  7. esteban

    Typisch Dreamworks. Voor ‘t eerst in jaren komen ze met een écht goede film (How to Train Your Dragon) die wat meer te bieden heeft dan ‘n simpele lach … gaan ze sequels maken. Deze studio heeft ‘t gewoon niet in zich om daar ‘n succes van te maken. Van ‘Madagascar’ en ‘Kung Fu Panda’ was dit al geruime tijd bekend. Dit is puur bandwerk, de originaliteit en liefde voor ‘t vak is ver te zoeken.

    ‘Shrek’ leek destijds een stap in de juiste richting, maar na al die jaren gaat opvallen hoe leeg die film is buiten de (niet zo tijdloze) referenties. Hebben ze het ook nog eens verpest door 3 sequels uit te brengen die van ‘OK’ naar ‘matig’ gingen. “Hun” enige films die overreind blijven, zijn de samenwerkingen met Aardman.

    Neem een voorbeeld aan Pixar, jongens. Het heeft (Toy Story niet meegeteld) 10 jaar geduurd alvorens ze aan sequels dachten. Het kon eerder, maar talloze voorstellen werden van tafel geveegd wegens niet goed genoeg. En ze weten ook wanneer ze moeten stoppen. Tussen TS1 & TS3 zat 15 jaar (!), delen die aan elkaar gewaagd zijn en duidelijk afgerond worden. Mooi. Bij Dreamworks lijkt het als volgt te gaan : “Jongens, de vorige bracht veel geld in het laatje, hier kunnen we méér uithalen en we hoeven niet eens nieuwe zaken te bedenken!” Vervolgens : “Maakt helemaal niet uit dat het nergens op lijkt, een idee is een idee, des te sneller dat we van start kunnen gaan!”

    Bah. “HtTYD” mag van mij een Oscarnominatie krijgen, maar de studio staat weer op dezelfde plaats in mijn achting.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Luvlektrik

      Exact wat ik er van denk.

      Ten opzichte van Pixar is Dreamworks bijna niets waard.

      How to Train Your Dragon” heb ik nog niet bekeken, omdat ik Dreamworks eigenlijk maar niets vind. Misschien na de goeie commentaren toch eens uitproberen op Blu-ray, maar van de andere gedrochten als Megamind etc… blijf ik toch weg hoor.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Seppe

        How to Train Your Dragon wil je echt wel gezien hebben, geloof me. ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Luvlektrik

          Hehe, zal ik doen :)

            /   Beantwoorden  / 
  8. peter

    en nu zeker
    over the hedge 2
    sharktale 2
    shrek 5 en een preugel
    megamind 2
    monsters vs aliens 2
    how to train your dragon 4 5 en 6

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

      We zullen het zien Peter
      maar EEN ding shrek is al gestopt dus ze kunnen nooit meer veder gaan,
      lees van de bericht dat Monsters vs Aliens 2 niet aankomt ,
      messchien een megamind 2 dat kan nog ,
      maar How to train your dragon 5 en 6 zullen niet doorgaan,
      Sharktale 2 en Over the hedge 2 zullen niet doorgaan

      Mvg Max

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        het was sarkastief bedoelt

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.