Obama bezoekt DreamWorks

DreamWorks

President krijgt glimp van How to Train Your Dragon 2 en Home.

HomeDinsdag bracht president Barack Obama een bezoek aan DreamWorks Animation. Zijn rondleiding door de Amerikaanse animatiestudio werd uiteraard gevolgd door een leger cameraploegen en dat leverde enkele interessante beelden op.

In de onderstaande video’s is te zien hoe de president van studiobaas Jeffrey Katzenberg en regisseur Dean DeBlois een demonstratie krijgt over motion capture, een techniek waarbij bewegingen van echte acteurs worden omgezet naar een computermodel.

Opvallend is dat die techniek dus blijkbaar wordt gebruikt voor How to Train Your Dragon 2 – nochtans een ‘volwaardige’ computerprent – al kan het ook puur als referentie dienen. De beelden bevatten een fragment uit de film en onthullen enkele posters voor het drakenavontuur.

Daarnaast werd Obama ook verrast met een korte clip. Daarin sprak Oh, een buitenaards personage uit de animatiefilm Home, met de stem van de president. Ook mocht hij met eigen ogen vaststellen hoe de stemopnames voor de film verlopen. In het fragment met stemacteurs Jim Parsons (Oh) en Steve Martin (Captain Smek) is op de achtergrond ook wat artwork te bespeuren.

Obama en How to Train Your Dragon 2

Obama en Home

Obama en stemacteurs Home

Lees ook:Nieuwe clip en afbeeldingen uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Meer draken uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Hoe train je een draak voor de Olympische Winterspelen?
Lees ook:Puss-serie start in januari
Lees ook:Bekijk de storychangers-stream nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.