De toekomst van Futurama begint met Bender’s Big Score

Veel dvd nieuws deze week, maar dat kan in dit geval niet anders want Futurama’s allereerste langspeelavontuur genaamd Bender’s Big Score wordt rechtstreeks op het schijfje uitgebracht. Sinds 2003 worden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt van de animatieserie van Matt Groening en David X. Cohen, maar daar komt nu verandering in. In totaal komen er vier langspeelfilms uit over de tijdsperiode van 2007-2008. Elk van deze films wordt opgeknipt in vier afleveringen die als serie uitgezonden worden op Comedy Central. Geen enkele film komt in de bioscoop maar ze krijgen allemaal een dvd release. The Beast with a Billion Backs wordt de tweede film, Bender’s Game de derde en Into the Wild Green Yonder is de titel van nummer vier.

Futuwat?
Ondanks het winnen van enkele Emmy’s heeft de reeks slechts een matig succes gekend in Nederland en België. Dus voor wie Futurama niet kent een korte omschrijving: Fry, een pizzabezorger uit New York geraakt ingevroren en wordt wakker in het jaar 2999. Hij vindt een job bij Planet Express, een futuristische bezorgservice, opgericht door zijn verre en vooral oude familielid professor Farnsworth. Samen met onder andere Leela, de knappe éénogige kapitein en Bender, een botte en egoïstische robot, bezorgen ze pakketjes in de 5 kwadranten van het universum.

Bender’s Big Score
De eerste film Bender’s Big Score staat gepland voor een Amerikaanse release op 27 november 2007. Al Gore, Coolio en Sarah Silverman spelen een gastrol.

Kerst 3007: om de aarde te redden van de ondergang bindt de Planet Express crew de strijd aan met nudistische aliens die ook nog eens internetoplichters zijn. Wanneer de boosaardige naakte aliens een cyberaanval op het schip uitvoeren, doen ze een schokkende ontdekking: het geheim van tijdreizen staat mysterieus getatoeëerd op Fry’s achterwerk. Bender wordt gevangen genomen door de criminelen en met hun geraffineerde nudistensoftware krijgen ze controle over de robot. Bender wordt herhaaldelijk terug in de tijd gestuurd om de aarde te beroven van zijn grootste schatten. De aangerichte ravage doorheen de geschiedenis heeft schokkende gevolgen wanneer Bender Al Gore ontmoet tijdens de presidentiele verkiezingen in het jaar 2000. Ondertussen heeft Leela de ware liefde gevonden en leert Fry de waarheid kennen over zijn billen.

Dvd extra's
Buiten de 88 minuten durende film zijn deze extra’s tot nu toe bekend:

• Commentaar door Matt Groening, David X Cohen en andere castleden
• Geheel nieuwe aflevering van “Everybody Loves Hypnotoad” inclusief TV reclames uit de toekomst
• Futurama wiskunde lezing door Professor Sarah Greenwald
• Promofilm voor An Inconvenient Truth met Bender en Al Gore (zie hieronder) inclusief commentaar door de voormalige vice-president.

Videobeelden Comic Con beurs
Op de Comic Con beurs in San Diego dit jaar lieten de makers de trailer voor de Futurama toekomst zien:

Het panel interview op de beurs met de gehele cast, Matt Groening en de producer van Futurama staat op Youtube in 7 delen. Vooral de voorleessessie van de speciaal uitgebrachte strip is de moeite: deel 1, deel 2deel 3, deel 4deel 5, deel 6, deel 7

Lees ook:Futurama: The Beast with a Billion Backs
Lees ook:Trailer voor nieuwe Futurama film Bender’s Big Score
Lees ook:Introlied Futurama geen toekomstmuziek
Lees ook:Bender’s Big Score prentjes (incl. volledige film)
Lees ook:Trailer derde Futuramafilm: Bender’s Game

8 reacties op “De toekomst van Futurama begint met Bender’s Big Score

  1. esteban

    *doet vreugdedansje* :D De énige serie die de concurrentie met ‘The Simpsons’ aankon. Scherper, voor een minder groot publiek, slim geschreven, … simpelweg geniaal eigenlijk. En wie weet, misschien komt naar aanleiding van deze afleveringen/films eindelijk een box met alle seizoenen op de markt die NL ondertitelt zijn. Ai, Cara…urama!

      /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    (sorry voor de tweede post) Geen idee hoe het in Nederland zat, maar het was schandalig hoe ze Futurama destijds hebben gepromoot en geprogrameerd. Ze hadden duidelijk geen idee welk publiek ze moesten bereiken. Om maar een voorbeeld te geven, momenteel loop ‘American Dad’ bij ons eindelijk op tv, maar niemand ként het. Niet moeilijk, ze zenden het uit om 16.30u … Welk publiek hopen ze hier eigenlijk mee aan te spreken? *schudt het hoofd*

      /   Beantwoorden  / 
  3. Matty

    In Nederland werd Futurama in het begin (’99-’00) nog op zondagavond om half 9, na de nieuwe Simpsons, uitgezonden. Daarna ging het al snel bergafwaarts en was het een tijd te zien om 7 uur ‘s morgens.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Matty

    In Nederland werd Futurama in het begin (’99-’00) nog op zondagavond om half 9, na de nieuwe Simpsons, uitgezonden. Daarna ging het al snel bergafwaarts en was het een tijd te zien om 7 uur ‘s morgens.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wendy

    Nee hoor, Esteban bedoelde met bij ons: in België; Nederland moet nog even wachten denk ik…

      /   Beantwoorden  / 
  6. David Pronk

    Futurama blijft en is nog steeds geniaal!

      /   Beantwoorden  / 
  7. attila

    Futurama is inderdaad geniaal. Vergeleken met andere series vind ik futurama het beste, veel humor en toch nog een verhaal van begin tot einde. er gebeurt zoveel in futurama waar je telkens weer opnieuw kunt zeggen van: “dit had ik niet zien aankomen”.
    Prachtig geschreven, grenzeloos mooi verzonnen futuristisch uitvindingen en werelden, nog een veel humor,..
    Kortom als je futurama nog niet gezien hebt of niet wilt zien heb je iets moois gemist.
    ps de film is ook bom!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.