Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam

 

Volgende maand kunnen we de zwart-wit animatiefilm Peur(s) du Noir gaan bekijken in Amsterdam. Op 14 en 16 april draait de huiveringwekkende animatiefilm om respectievelijk 15u50 en 16u00, in het kader van het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) en van donderdag 24 tot en met 29 april speelt hij dagelijks om 19u00 in de Melkweg Cinema. Dat AFFF belooft trouwens nog meer animatie in zijn programma: Film Noir, 5 Centimeters per Second / Voices of a Distant Star, Appleseed Saga: Ex Machina, Sword of the Stranger en Vexille

Peur(s) du Noir of in het Engels Fear(s) of the Dark is een Franse animatiefilm die in de vorm van 6 kortverhalen op het gevoel van angst inspeelt. De film is geheel thematisch in het zwart-wit en naar aloude traditie in 2D getekend. Etienne Robial brengt als eindregisseur het werk van de verschillende animators en regisseurs samen tot een mooi geheel. De 6 kortfilms van de hand van Blutch, Charles Burns, Marie Caillou, Pierre di Sciullo, Lorenzo Mattotti en Richard McGuire variëren van het macabere tot het komische, wanneer iedere filmmaker je meeneemt in zijn of haar eigen duisternis in een unieke stijl.

De tentoonstelling Du Dessin à l’Animation over Peur(s) du Noir, die ook op Anima te zien was, kan je bezichtigen in Melkweg Mediaroom van 24 april tot 7 mei.

Meer informatie vind je op de site van Melkweg en AFFF.

Lees ook:
- Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir
- Film Noir: volwassen animatie zonder beestjes

Lees ook:Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Prijsvraag: win tickets voor het Anima festival te Brussel!
Lees ook:Finse animatie dit weekend in de Melkweg
Lees ook:Max & Co, Belgische première op Anima

Eén reactie op “Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam

  1. Ferry

    Ik zag deze film op het filmfestival van Rotterdam… echt prachtig gemaakt. De abstracte tussenstukjes vond ik een beetje onzinnig, maar de filmpjes waren van ongelooflijke schoonheid. Vooral de laatste, over een man die zijn weg probeert te vinden in een donker huis… fantastisch mooi. Als je de kans hebt… ga ‘m zien!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.