Drakenjagers in de bioscoop

De animatiefilm Drakenjagers (Chasseurs de Dragons, Dragon Hunters) verschijnt vandaag in de Nederlandse bioscoop. Deze Franse 3D animatie, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, volgt de avonturen van twee drakenjagers Gwizdo en Lian-Chu. De wereld is verdeeld in kleine futuristische eilandjes en de bevolking wordt geteisterd door allerhande draken. De twee helden krijgen de taak om het kasteel van koning Arnold te verdedigen tegen de World Eater, een verschrikkelijke draak die om de 20 seizoenen terugkeert om terreur en vernieling te zaaien. De kleine Zoë vervoegt onverwacht de troepen…

Drakenjagers draait helaas enkel in de Nederlandstalige versie. De voornaamste stemmen worden voorzien door Ewout Genemans, Magali Lybeert, Brainpower en Bas Keijzer. Klik voor de Nederlandse trailer en de volledige programmering.

Zelf heb ik het geluk gehad de Engelstalige versie te bekijken en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Mijn initiële angst dat dit een ietwat kinderachtige animatiefilm zou zijn, ebde al na enkele minuten weg. Het verhaal is fantasierijk, ouderwets avontuurlijk en het ziet er leuk uit. Een onverwachte aanrader dus … tijdens het lange wachten op de animatiezomer!  

Lees ook:
- Chasseurs de Dragons trailer 

Lees ook:Prijsvraag: 20 duo-tickets Dragon Hunters
Lees ook:Chasseurs de Dragons trailer
Lees ook:Dragon Hunters in de Belgische bioscoop & winnaars bekend
Lees ook:Twee clips uit DreamWorks’ drakenspecials
Lees ook:Twee clips uit Gift of the Night Fury

0 reacties op “Drakenjagers in de bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.