3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival

Van 12 tot en met 14 september kan je in en rond Filmtheater Kriterion te Amsterdam terecht voor de tweede editie van het KLIK! Animatie Festival. Vorig jaar nog een ééndagsevenement, maar dit jaar maar liefst drie volle dagen animatieplezier! Iedereen kan zijn werk insturen tot 1 juli aanstaande.

Onderstaand vind je het officiële persbericht:

Gezegend met een nieuwe naam, een nieuwe locatie en vervuld van een frisse zin tot animering zal op 12, 13 en 14 september het KLIK! Amsterdam Animatie Festival in filmtheater Kriterion plaatsvinden. Naast een competitie voor studentenfilms, een open competitie en panorama programma’s waarin een selectie van de meest spraakmakende animatiefilms van dit moment te zien zijn, bieden we zowel laagdrempelig interactief vermaak als hoogwaardige food for thought. En natuurlijk is een festival niet compleet zonder spetterende feesten!

Call for entries:
Animatoren opgelet! Heb je een animatiefilm die je wilt laten vertonen? Tot 1 juli kun je jouw werk opsturen naar KLIK! en alles is welkom. Of het nou Flash, stop-motion, CGI of klei-animatie is. Of het een haarfijn afgewerkt meesterwerk, een experimenteel onafgewerkt project of een geanimeerd storyboard is, KLIK! staat overal voor open. In de open competitie en de studenten competitie zijn ook nog eens lucratieve en roemvolle prijzen te winnen. Zelfs als je film niet geselecteerd wordt voor één van de programma’s dan wordt je werk toch nog getoond aan een groot publiek in de foyer/festivalcafé.

Festivalinformatie:
Het KLIK! Amsterdam Animatie Festival is een toegankelijk platform voor animatie in de breedste zin van het woord. Van 12 tot en met 14 september zullen we in Kriterion, de roemruchte bioscoop waar al meer dan zestig jaar studenten de dienst uitmaken, een multimediaal festival organiseren waarin van korte animatiefilms uit alle hoeken van de wereld, interactief gamevermaak, fascinerende randanimatie en fijne festiviteiten te genieten is. Of je nou even langs wipt voor een of twee voorstellingen of je onderdompelt in het festival met een passe-partout, KLIK! garandeert plezier.

Op vrijdag 12 september gaan we ’s avonds spetterend van start met de openingsfilm, gevolgd door het openingsfeest. Op zaterdag 13 september staat de hele dag in het teken van animatie en ’s avonds worden de winnaars van de open competitie en studentencompetitie feestelijk bekend gemaakt tijdens de KLIK! party die doorgaat tot in de late uurtjes. Op zondag 14 september kan iedereen lekker loungen en bijkomen met een selectie van de beste films van het festival.

Naamsverandering
In 2007 vond op 15 september de eerste editie van het KLIT! Animatie Festival Amsterdam plaats in de Nieuwe Anita, Filmhuis Cavia en het Ketelhuis. Een hele dag lang genoten meer dan 200 bezoekers van heel veel animatiefilms, verrassende randanimatie en een onvergetelijke afterparty.

Het KLIT! initiatief is ontstaan in Gent, en had na enkele edities in België een geslaagde overstap gemaakt naar Amsterdam. Om diverse redenen werd de naam eind 2007 veranderd in het KLIK! Amsterdam Animatie Festival, met de intentie om naast een groter, nog beter en breder festival het gehele jaar door diverse activiteiten te organiseren om de animatiefilmgemeenschap in Nederland te cultiveren.

Voor meer informatie, inschrijfformulieren en programmering surf naar www.klikamsterdam.nl.

KLIK! Amsterdam Animatie Festival 12/13/14 september 2008 in en rond Kriterion, Roetersstraat 170, tel: 020-6231708.

Inzenden van films kan tot 1 juli naar:
Stichting KLIK! Amsterdam:
Blassiusstraat 114 HS,
1091 CX Amsterdam
Mail: [email protected]  

Lees ook:
- Aanmelden Holland Animation Festival 08 

Lees ook:KLIK! Animatie Festival succesvol afgesloten
Lees ook:4 dagen vol animatie op het KLIK! Amsterdam Animation Festival
Lees ook:Sita Sings the Blues opent KLIK! animatie festival
Lees ook:KLIK! festival op zoek naar korte animatiefilms
Lees ook:KLIK! Special gaat door op 5 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.