Potlood- en pianopracht in Sometimes It’s Too Late

Bekijk de korte tekenfilm Sometimes It's Too Late

Een knap, muzikaal tekenfilmpje van een Poolse animator.

Afbeelding uit Sometime's It's Too LateBywa Za Późno, of het iets beter verstaanbare Sometimes It’s Too Late, is een knappe creatie van Filip Grudziel. De Poolse animator maakte het onderstaande tekenfilmpje in 2007 en trok ermee van het ene animatiefestival naar het andere.

Dankzij de animator zelf, kan je sinds enkele dagen de korte animatiefilm ook online bewonderen via Vimeo. Reden genoeg om zijn werkje alsnog even in de aandacht te plaatsen.

Grudziel, die zelf de tekeningen en de muziek maakte, bewijst dat je met enkele ruwe potloodschetsen en een pakkend pianodeuntje voldoende middelen hebt om een sterk animatiefilmpje te maken. Wanneer een meisje piano speelt, lijkt een sprookje tot leven te komen: vogeltjes fluiten, mensen dansen onder een stralende zon en iedereen is vrolijk. Tot de piano stukgaat en de wereld een sombere plaats wordt. Is er nog hoop, of is het gewoon al te laat?

Kortfilm Sometimes It’s Too Late

(Via ItsArtMag)

Lees ook:Ontroering uit de oude doos met The Piano
Lees ook:Animatie op het Shoot Me Film Festival
Lees ook:Magere Hein krijgt het deksel op zijn neus
Lees ook:NIAf organiseert masterclass Piotr Dumala
Lees ook:Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: The Cat Piano

2 reacties op “Potlood- en pianopracht in Sometimes It’s Too Late

  1. Tim Koomen

    Ken je de film Mary & Max al? Dat is voor mij samen met Up en Coraline echt een prachtige animatiefilm van afgelopen jaar. Mooi gebruik van zwart/wit en heerlijke Aussie-humor met stemmen van Toni Collette, Philip Seymour-Hoffman en Eric Bana. Echt aanradertje!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Jep, die heb ik gezien. Toevallig ben ik bezig aan een recensie die een van deze dagen verschijnt op de site. Prachtige film, inderdaad.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.