StudioCanal maakt Paddington Bear-film

Harry Potter-producent David Heyman werkt aan film met de bekende beer.

Paddington Bear is een icoon uit de jeugdliteratuur. Het bekende diertje verscheen voor het eerst in A Bear Called Paddington, een kinderboek van Michael Bond dat in in 1958 werd uitgegeven. Vandaag is hij, samen met Winnie the Pooh, wellicht een van de bekendste beren uit de wereld.

StudioCanal werkt nu samen met Harry Potter-producent David Heyman aan een bioscoopavontuur. De film wordt een combinatie van live action en computeranimatie. Paul King, bekend van de Britse tv-series Come Fly With Me en The Mighty Boosh, zal de prent regisseren.

De film is gebaseerd op de boeken en draait om Paddington, een jonge beer uit Peru die gevonden wordt in Paddington Station en geadopteerd wordt door een Londense familie. Hij is dol op marmelade, draagt een hoed en sleurt vaak een koffer met zich mee.

De boeken van Beertje Paddington werden in ruim veertig landen vertaald. Wereldwijd gingen al meer dan 35 miljoen exemplaren over de toonbank. In 1975 zond de BBC voor het eerst een animatieserie uit rond de geliefde teddybeer. Daarin werd stop-motionanimatie met handgetekende animatie gecombineerd. Later, in 1989, maakte de bekende studio Hanna-Barbera een tekenfilmserie rond de beer.

Producent Heyman kondigde in 2007 al aan een Paddington-film te willen maken, toen nog met Warner Brothers. Het Franse StudioCanal lijkt nu de nieuwe thuis van de beer.

(Via Variety)

Lees ook:Paddington-teaser
Lees ook:Eerste details over Paddington-film
Lees ook:Nieuwe animatiefilm met beetles en Beatles
Lees ook:Nieuwe Paddington-trailer
Lees ook:Paddington-trailer

3 reacties op “StudioCanal maakt Paddington Bear-film

  1. Yarnick

    Ja,Alvin en the Chipmunks,De Smurfen,Yogi Beer,Paddington,verpest mijn jeugd maar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    ik hoef hier geen film van ik ben hier ook mee opgegroeid hopelijk komt er geen film van barbarpapa

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    dat is eigenlijk al oud nieuws want dat soort berichten stonden een paar jaartjes geleden al op internet en die zeiden dat de film in 2014 uit zou gaan komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.