Oggy and the Cockroaches krijgen bioscoopfilm

Er wordt gewerkt aan een bioscoopavontuur voor de tekenfilmfiguurtjes.

Xilam, de Franse animatiestudio achter Oggy and the Cockroaches, plant een avondvullende film met de karakters uit de populaire tekenfilmserie. Na honderden afleveringen is het volgens Marc du Pontavice, producent en oprichter van de studio, tijd voor een bioscoopavontuur dat The Untold Story of Oggy and the Cockroaches kan worden genoemd.

Het idee is om een parodie te maken op historische gebeurtenissen (à la Shrek) die zowel kinderen, ouders en jongvolwassenen moet aanspreken. Het verhaal zou Oggy en de andere karakters naar drie verschillende tijdperken brengen, waaronder de prehistorie en de middeleeuwen (waar hij troonopvolger wordt).

Het wordt een komedie zonder dialoog waarbij de klemtoon op slapstick ligt. De film wordt een mix van 2D- en 3D-animatie en zal naast oude bekenden ook nieuwe personages bevatten, onder wie een vriendinnetje voor Oggy. “Komedie alleen is niet genoeg voor een film, we hebben ook emotie nodig. Daarom wordt Oggy na 270 afleveringen eindelijk verliefd”, aldus du Pontavice.

De animatie wordt gemaakt door Xilam, die meer dan 300 mensen in Parijs en Saigon in dienst heeft. Het bioscoopavontuur wordt geschreven en geregisseerd door Olivier Jean-Marie, eveneens schrijver en regisseur van de tekenfilmserie die in 1998 werd gemaakt en ondertussen aan ruim 150 landen is verkocht. Ook op de Nederlandse en Belgische televisie werd Oggy en de Kakkerlakken uitgezonden. De verhalen gaan steeds over Oggy, een luie, vriendelijke kat die een rustig leventje wil leiden, maar die door drie maffe kakkerlakken in zijn leventje vooral moet lijden.

(Via Variety)

Lees ook:Eerste beelden uit Oggy-film
Lees ook:Clapin regisseert eerste bioscoopfilm
Lees ook:Tweede Korra-seizoen aangekondigd
Lees ook:Geen verrassing: The Simpsons krijgt 23e seizoen
Lees ook:Bean is back!

Eén reactie op “Oggy and the Cockroaches krijgen bioscoopfilm

  1. TAZ

    dat is leuk nieuws.
    hopelijk zit er in de bioscoopfilm net zoveel humor in als in de tekenfilmserie.
    in de tekenfilmserie wordt het leventje van oggy altijd flink zuur gemaakt door de kakkerlakken joey, marky en dee dee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.