Simpsons-filmpje in 3D voor Ice Age 4

Maggie Simpson krijgt haar eigen miniavontuur in de bios. [update]

In de bioscoop wordt de nieuwe animatiefilm Ice Age: Continental Drift voorafgegaan door The Longest Daycare, een korte animatiefilm die in 3D wordt vertoond.

Dat werd gisteren bekendgemaakt op de Amerikaanse televisie, na de uitzending van de recentste aflevering van The Simpsons. De hoofdrol in het korte animatiefilmpje is weggelegd voor Maggie, de kleine fopspeenverslaafde uit de bekende tekenfilmserie.

Bij mijn weten is het de eerste keer dat er een korte Simpsons-film in de bioscoop draait. De keuze voor Ice Age 4 is echter niet zo gek. De animatiefilm en de tekenfilmserie zijn allebei producties van 20th Century Fox. Het is op dit moment niet bekend of het filmpje ook aan de release in de Belgische en Nederlandse zalen wordt gekoppeld. Zou dit het begin zijn van een hele reeks korte spin-offs?

Update 23 mei: Executive producer Al Jean vertelde in een interview met EW iets meer over het filmpje. Geïnspireerd door de korte films van Pixar en de filmpjes die speelfilms vroeger voorafgingen in de bioscoop hebben de makers besloten om ook zoiets met The Simpsons te doen. Als een bedankje voor de fans die de tekenfilmserie al 25 jaar volgen.

The Longest Daycare werd geregisseerd door David Silverman (The Simpsons Movie), duurt vier en een halve minuut en speelt zich af in de kleuterschool Ayn Rand School for Tots. Daar ontmoet Maggie haar eeuwige rivaal, Gerald Samson (de baby met de doorlopende wenkbrauw). Maggie zou in haar eentje geen tv-aflevering van twintig minuten kunnen vullen, maar is volgens de makers ideaal voor een korte film vol leuke twists. Plannen voor een tweede Simpsons-film zijn er niet, maar volgens Jean is 3D misschien een leuk idee voor het vervolg.

Aankondiging voor The Longest Daycare

(Via Cartoon Brew)

Lees ook:The Longest Daycare
Lees ook:Trailer The Longest Daycare
Lees ook:Hilarische trailer voor The Simpsons Movie!
Lees ook:The Simpsons Movie in de bioscoop
Lees ook:Wat gebeurt er na The Simpsons Movie?

2 reacties op “Simpsons-filmpje in 3D voor Ice Age 4

  1. M

    ‘Bij mijn weten is het de eerste keer dat er een korte Simpsons-film in de bioscoop draait.’

    In de jaren ’80 hebben ze enkele van de Ullman shorts (Family Portrait, Family Therapy, …) in de bioscoop vertoond voorafgaand aan live-action films

    Ook heeft LucasFilm nog de THX parodie uit “Burns’ Heir” bewerkt en een tijdje gebruikt als officiële THX-trailer

    Natuurlijk niet exclusief voor de bios gemaakt, maar toch wat leuke weetjes ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Ga naar ice age. Kan me hier niks bij voorstellen, maar vind Simpsons altijd wel grappig dus we zullen zien

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.