Miyazaki plant een vervolg op Porco Rosso

Hayao Miyazaki plant een vervolg op Porco Rosso

Onverwacht goed nieuws uit Japan: Als het van regisseur Hayao Miyazaki afhangt, krijgt de animatiefilm Porco Rosso binnenkort een vervolg.

Dvd-cover Porco RossoDat staat in een interview met de legendarische regisseur in Cut Magazine, dat met de hulp van Nausicaa werd vertaald. De 69-jarige Hayao Miyazaki denkt nog lang niet aan pensioen. Over de volgende drie jaar wil de bekende Japanner maar liefst twee nieuwe films uitwerken.

Een van deze twee is een vervolg op Porco Rosso. Getiteld Porco Rosso: The Last Sortie, zou de film zich afspelen in de Spaanse Burgeroorlog. Na prachtige tekenfilms zoals Princess Mononoke, Spirited Away, Howl’s Moving Castle, Ponyo en de nog te verschijnen The Borrower Arrietty, zou Miyazaki deze keer een film met een mannelijk hoofdpersonage willen maken.

Afbeelding uit de animatiefilm Porco RossoPorco Rosso verscheen in 1992 en werd geschreven en geregisseerd door Miyazaki. Het verhaal draait om de belevenissen van een vervloekte Italiaan die het gezicht van een varken heeft (Porco Rosso betekent Rood Varken). Ooit een gevreesde gevechtspiloot in de Eerste Wereldoorlog, slijt de man nu zijn dagen als premiejager om (de lucht boven) de Adriatische Zee vrij te houden van piraten. Andere personages zijn Curtis, een Amerikaanse piloot en rivaal, Gina, de uitbaatster van een hotelletje en Fio, een jonge en getalenteerde mecanicienne.

Maar er is ook minder goed nieuws, want als The Borrower Arrietty geen succes wordt, zal de animatiestudio moeten besparen en is het erg onwaarschijnlijk dat de film er komt. Porco Rosso: The Last Sortie zou de eerste sequel worden voor Studio Ghibli, hoewel sommige karakters wel in meerdere animatiefilms waren te zien. Een releasedatum is voorlopig nog niet bekend.

(Via ComingSoon)

Lees ook:Knappe trailer voor The Borrower Arrietty
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Borrower Arrietty
Lees ook:Leuke clip uit The Borrower Arrietty
Lees ook:Miyazaki met pensioen
Lees ook:Studio Ghibli kondigt nieuwe animatiefilm aan

2 reacties op “Miyazaki plant een vervolg op Porco Rosso

  1. peter

    ik ken de eerste niet

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans W.

      Ga hem zien! Zeer de moeite waard.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.