Osamu Tezuka houdt jou graag veilig

Bekijk enkele originele posters van Osamu Tezuka

Snuif een vleugje nostalgie op met deze originele posters waarop bekende personages staan van de Japanse striptekenaar en animator Osamu Tezuka.

Astro Boy en Uran op een veiligheidsposter van Osamu TezukaIn Japan heeft Osamu Tezuka een goddelijke status. Je zou kunnen stellen dat hij voor het land was wat Walt Disney voor Amerika was. Al zijn beide grootheden ondertussen ook bekend tot ver buiten hun landsgrenzen. Tezuka was een maker van heel wat beroemde manga (strips) en anime (tekenfilms). Als er bij titels zoals Metropolis, Astro Boy, Black Jack en Kimba the White Lion geen belletje gaat rinkelen, wordt het tijd dat je je even in het werk van deze Japanner verdiept.

In 1979 illustreerde hij enkele mooie posters die mensen moesten wijzen op het gevaar dat soms in een kleine hoekje schuilt. Op de affiches herken je heel wat van zijn bekende personages.

Originele veiligheidsposters van Osamu Tezuka

osamutezukasafetyposter01 osamutezukasafetyposter02 osamutezukasafetyposter03

Astro Boy en Uran adviseren om kinderen weg te houden van vuur, Kimba the White Lion wijst op het belang van een goede ventilatie en Unico vindt dat er minstens twee nooduitgangen moeten zijn.

osamutezukasafetyposter04 osamutezukasafetyposter05 osamutezukasafetyposter06

Black Jack leert dat je altijd alert moet zijn, volgens Son-goku the Monkey moeten er aangepaste kamers zijn voor kinderen en ouderen en Phoenix vindt een net huis erg belangrijk.

osamutezukasafetyposter07 osamutezukasafetyposter08 osamutezukasafetyposter09 osamutezukasafetyposter10

Pinoko leert dat je je niet mag laten afleiden en Higeoyaji maakt duidelijk dat je moet weten hoe een brandblusser werkt. The Three-Eyed One wijst erop dat je kinderen niet in de buurt van vuur mag laten spelen en Princess Knight vindt het belangrijk dat er inspectie op brandgevaar is.

(Via Pink Tentacle)

Lees ook:Epische trailer voor Osamu Tezuka’s Buddha
Lees ook:Astro Boy herleeft
Lees ook:De aanbieding van je leven: God of Manga
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Astro Boy Teaser Trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.